Romániában már Bitcoinnal is lehet fizetni

0 828

Mostantól Bitcoin virtuális devizával is lehet fizetni a román NETOPIA mobilPay fizetési rendszeréhez csatlakozott mintegy hatezer üzletben – számolt be a cointelegraph.com hírportál.

A mobilPay fizetési rendszer a román BTCXchange platformmal folytatott együttműködésben számolja el a virtuális devizában bonyolított üzleteket. A BTCXChange háromezer regisztrált felhasználója az idén már 2,5 millió dollár értékben kötött Bitcoin üzleteket.

“A Bitcoinnak, de különösen annak a technológiának, amin alapul, fenomenális alkalmazási potenciálja van” – mondta Antonio Eram, a kártyás fizetések bonyolításával foglalkozó NETOPIA mobilPay alapítója, vezérigazgató. “(A technológia) általában is kulcsszerepet fog játszani a dolgok internete következő fejlődési fázisában, és nem feltétlenül a fizetési rendszerekre korlátozott módon” – fogalmazott.

“Egy új, decentralizált ökoszisztéma születésének és egy közösség terjeszkedési törekvésének vagyunk a tanúi” – mutatott rá Cristian Cora, a BTCXChange ügyvezetője. “Az árfolyam szédületes ütemű emelkedése és a technológia gyors adoptálása bíztató jel a jövőre nézve” – mondta.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá