Ilyen újdonságokkal kecsegtet a Galaxy S6

0 3,396

Miután kiderült, hogy a Samsung Project Zero kódnév alatt fejleszti a következő generációs Galaxy S készüléket, a spekulálások rögtön megkezdődtek, hogy a 2015-ös év első felében érkező üdvöske vajon milyen újdonságokat kaphat majd. Úgy néz ki, hogy fölösleges találgatnunk, hiszen a napokban konkrét adatok kerültek napvilágra.

A minap az igen népszerű AnTuTu alkalmazás oldalán bukkantak szemfüles olvasók egy Galaxy S6-os készülék teszteredményeire. A képernyőfotót a kínai CNMO munkatársai publikálták, akik az AnTuTu adatbázisában egy SM-G925F modellszámú készülékre akadtak, amin minden bizonnyal a Galaxy S6 specifikációi láthatóak.

A fotóból sok mindent megtudhatunk (persze, ha hiteles), többek között azt is, hogy a Galaxy S6 egy 5,5 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, mely Quad HD, azaz 2560 x 1440 pixel felbontású – akárcsak a Galaxy Note 4. Rögtön adódik a kérdés, hogy miért nem egy 4K-s panelt kap a készülék, amire az a puszta válasz, hogy a cég csupán augusztusban kezdheti meg az ilyen panelek tömeggyártását, így a következő generációs Galaxy S készülék egyelőre még nem kap ilyen megjelenítőt.

A Galaxy S6 motorháztetője alatt egy 64 bites architektúrájú nyolcmagos Exynos 7420-as SoC tevékenykedhet, melyhez a Mali-T760 grafikus egység társul majd. Az értelemszerűen Android Lollipoppal érkező készülék rendszermemóriából 3 GB-ot kap majd, beépített háttértárból pedig 32 GB-ot. Optika terén további fejlődés figyelhető meg, hiszen ha minden igaz a Galaxy S család hatodik tagja hátlapján egy 20 megapixeles szenzor figyelhet majd, előre pedig egy 5 megapixeles egység kerülhet.

A legnagyobb kérdés pedig dizájn körül van, melyről eddig még semmilyen információval nem rendelkezünk. Ha tippelni szeretnénk, akkor ha a Galaxy Alpha és Galaxy A-szériás készülékeket vagy a Galaxy Note 4-et nézzük, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy a Galaxy S6 is fém és magnézium keretet vagy házat kaphat majd. A Galaxy S5 készüléket a Samsung idén februárban jelentette be és a debütálás áprilisban volt hazánkban is, így nagyjából ekkora lehet jósolni a Galaxy S6 érkezését is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá