2 milliárd dollárnyi részvényt vásárol vissza a Samsung

0 717

A Samsung idei éve nem úgy sikerült, ahogy a dél-koreai cég várta és úgy néz ki, mintha kicsit megingott volna a piacvezető szerepéből. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a harmadik negyedévben éves szinten felére csökkent a Samsung nyeresége, majd arról is lehetett hallani, hogy a Galaxy S5 jóval a várakozások alatt teljesít, ugyanis a Galaxy S-széria ötödik generációja iránti kereslet jelentősen lecsökkent az előző modelléhez képest. Ennek hatására a cég úgy döntött, hogy jövőre nagyjából 20-30 százalékkal kevesebb készüléket fog majd piacra dobni és a telefonok elnevezése terén is jelentős újítások várhatóak.

A legújabb hírek szerint a dél-koreai cég mintegy 2 milliárd dollár értékben vásárol vissza részvényeket, ám a dolog érdekessége, hogy 7 éve ilyenre nem volt példa. Ennek elsődleges oka, hogy a Samsung ezzel szeretné stabilizálni a részvények árfolyamát, másrészt pedig meg szeretnék nyugtatni a befektetőket. Idén már nagyjából 12 százalékot veszített értékéből a papír, ezért a cég úgy döntött, hogy pénzt szeretne visszajuttatni a részvényeseknek, illetve növelni szeretné a részvények értékét.

A telekommunikációs szférában eszméletlen erős lett a verseny. Kína legnagyobb okostelefon gyártója, a Xiaomi például olyan szinten tör előre, hogy a Samsungot már jelentősen beelőzte, ha az értékesítéseket nézzük, hiszen ugyanazokat a specifikációkat kínálják készülékeikben, mint a Samsung, viszont jelentősen olcsóbban kerülnek piacra. Ebben az erős versenyben sajnos nehezen állja meg a Samsung a helyét, és a Távol-keleti gyártók előretörése is csak nehezítik a helyzetét, aminek következtében egyre nagyobb a piaci részesedés vesztése. Hogy újra visszanyerje piacvezető szerepét, valamit tennie kell, mi pedig nagyon reménykedünk abban, hogy a Galaxy S6-nál valami forradalmi újítással rukkolnak majd elő, melyhez egy kedvező ár is társul majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá