Megérkezett a Galaxy S5-re az Android Lollipop frissítés

0 2,400

Az Android legújabb verzióját már millióan várják, hogy végre feltelepíthessék a készülékükre, azonban ezidáig csupán tippelni lehetett, hogy mely készülékek kapják meg hivatalosan is. Korábban arról szóltak a pletykák, hogy értelemszerűen a legújabb zászlóshajóra érkezhet meg először a legújabb frissítés, ám erről a tegnapi napig szinte semmit sem tudtunk. Most viszont, miután a SamMobile csapata is számtalanszor jelentkezett olyan videóval, amin a Galaxy S5-ön tesztelik az Android Lollipopot, végre hivatalosan is megérkezett és már tölthető is.

Az öröm persze korai, hiszen első körben kizárólag a Galaxy S-széria legutolsó tagja, a Galaxy S5-re lehet letölteni, pontosabban a SM-G900F modellszámú készülékekre és azon belül is csupán a lengyel készülékekre. Ezt az LRX21T verziójú frissítést az ott élők OTA (Over The Air), tehát vezeték nélküli módon tehetik meg, de természetesen kábellel is véghez vihető ez a Samsung Kies szoftvere segítségével. Hogy hazánkban mikor lesz elérhető, arról egyelőre nincsenek információk, viszont ha tippelni szeretnénk, akkor heteken belül érkezhet Európa többi országába.

Az Android Lollipop legnagyobb újdonsága a megújult, letisztult felhasználói felület, melyet a Google egyszerűen csak Material Design irányelvnek nevez. Ehhez a keresőóriás számos útmutatót is publikált már az interneten, amivel a fejlesztőknek kíván útmutatást nyújtani, hogy az alkalmazásaik a megújult környezetbe beilleszkedhessenek. A frissítésnek köszönhetően a Samsung TouchWiz felülete is új köntöst kapott és persze a menüben való navigálás is egyszerűbbé vált. A SamMobile korábbi videóiból az is kiderült, hogy a Galaxy S5 sokkal fürgébb lett az Android Lollipop alatt, így mindenki számára érdemes lehet majd a későbbiekben a legújabb rendszerre való váltás.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá