Ilyen lélegzetelállító 4K-s videót készíthetünk a Galaxy Note 4-gyel

0 1,438

Néhány éve még nem is gondoltuk volna, hogy az Ultra HD felbontású videórögzítésre egy nap majd az okoskészülékünk optikája is képes lesz, ám manapság már ez sem jelent problémát. A Galaxy Note család legújabb tagja hátlapján található szenzor a 16 megapixeles képek exponálására mellett a felhasználóknak lehetőségünk van akár 4K videórögzítésre is, amivel tényleg bámulatosa felvételeket rögzíthetünk.

Tény, hogy a legtöbb ember otthonában még nemhogy 4K-s televízió, de 4K-s monitor sincs, amin vissza lehetne nézni a felvételeket, sőt ugye a Galaxy Note 4 kijelzője is csupán Quad HD felbontású, viszont öröm nézni, hogy mire képes a szinte gomb méretű apró szenzor. És ha arra gondolunk, hogy milyen lesz majd évekkel később visszanézni ezeket a felvételeket egy olyan készüléken, ami már képes a videóanyag minden pixelét megjeleníteni, akkor érdemes már most ebben a felbontásban kamerázni.

A Samsung a minap publikált Youtube-csatornáján egy olyan videót, amit egy Galaxy Note 4 és egy repülő drón segítségével vettek fel. Kétségkívül az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere a drónok voltak, amiket ha egy GoPro kamerával is felruháztunk, akkor csodálatos légi felvételeket készíthetett szinte bárki. Jelen esetünkben egy ilyen drónra rögzítettek egy Galaxy Note 4-et, és a világ legszebb helyein készítettek felvételeket. A videón megcsodálhatjuk Új-Dél-Walest, Ausztrália legnépesebb államát tavasszal, a Bahama-szigetek nyáron, New Yorkot ősszel és Kanada tájait télen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá