A Samsung is gondolkodik a kör alakú okosórán

0 880

Az okosórák tervezésekor a mérnökök elsődlegesen olyan készülékeket terveztek, melyek külsejét a kijelzőkhöz igazították, ezáltal a legtöbb ilyen termék nem is a hagyományos kör alakú karórákra hasonlított, hanem egy négyzet vagy téglalap alakú futurisztikus termékre. Az ok persze érhető is, hiszen az operációs rendszerek elsődlegesen az ilyen kijelzőkre voltak írva, illetve ezen paneleken tudott teljes mértékben megjelenni rajta a tartalom.

A Moto 360 és az LG G Watch R okosórák esetében sikerült egy olyan felhasználó felületet létrehozni, ami egy kör alakú képernyőn jelenik meg, ezáltal ezek jobban hajaznak a hagyomás órákra, mint a konkurens készülékei. A legújabb hírek szerint azonban a Samsung is tervbe vette az ilyen alakú okosórák gyártását, melyről egy minap felbukkant szabadalom is tanúskodik. A dolog érdekessége, hogy az óra pereme forgatható lenne, ami minden bizonnyal a menüben való lépkedésre és egyéb műveletekért lenne felelős, így ezzel a megoldással már nem csak az érintőkijelzőn keresztül lehetne navigálni.

Hasonló megoldással a nagyközönség idén találkozhatott az Apple Watch debütálásakor. Az Apple okosórájánál ugyanis az oldalsó tekerő segítségével tudunk egy kép esetében nagyítani, de a menüpontok közötti lépkedés is ennek segítségével történik. A Samsung szabadalma egészen 2013-ra nyúlik vissza, akkor vetették fel ennek ötletét, viszont úgy látszik a dél-koreai cég ezt ideiglenesen elvetette és maradt az eddigi iránynál. Persze ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben már nem érkezhet ilyen óra, lehet, hogy egyszer még viszontlátunk majd egy ilyen modellt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá