A Galaxy S6 mellett egy Galaxy S6 Edge variáns is érkezhet

0 5,049

A Samsung következő generációs Galaxy S készüléke jelenleg Project Zero kódnév alatt fut, amit már számos blog taglalt az elmúlt hónapban, hogy vajon milyen technikai újítással rukkolhat elő a dél-koreai vállalat, amitől nem csak a rajongók állát sikerül majd padlóra küldeni, hanem a konkurenciánál is komoly megdöbbenést érhet majd el. Az elnevezés terén szinte biztosra vehetjük, hogy a jövő év tavaszán bemutatásra kerülő modell a Galaxy S6 nevet kapja majd, viszont egyes hírek szerint, az sem kizárt, hogy a cég egy oldalsó, hajlított kijelzővel felvértezett Galaxy S6 Edge készüléket is bemutathat majd a Mobile World Congress keretén belül.

Lehet, hogy a Galaxy Note Edge csupán a kezdetét jelenti egy vadonatúj irányelvnek? A Galaxy Note 4 mellett ugye a Samsung most először állt elő egy olyan készülékkel, mely egy 160 pixeles, értesítések megjelenítésére szolgáló oldalsó kijelzővel is rendelkezik. A Note Edge annyira exkluzív, hogy csupán limitált számban kapják az csak azok a régiók, amiket a Samsung kijelöl. A felvetés alapján viszont az új irányelvnek köszönhetően a jövőben több modell is rendelkezhet ilyen kiegészítő megjelenítővel. Ha tényleg így lesz, akkor a Galaxy S6 mellett egy Galaxy S6 Edge készülékre is számíthatnak a rajongók, amivel a Samsungnak tényleg sikerülne meglepni a világot.

A SamMobile beszámolója alapján erre tényleg sor is kerülhet, így a Galaxy Note készülékek mellett a Galaxy S-széria csúcskészülékeiből is lenne egy ilyen variáns. A hírek szerint a Galaxy S6 még nem kapna 4K-s kijelzőt, ugyanis a tervek szerint csak 2015 augusztusában indulhat majd be az ilyen felbontású panelek gyártása, helyette viszont egy QuadHD-s (2560 x 1440 pixeles) felbontású képernyő kaphat helyet – akárcsak a Note 4 esetén. A teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 810-as vagy a Samsung Exynos 7420-as processzor gondoskodhat majd, optika terén pedig egy 16 vagy 20 megapixeles szenzor csücsülne a hátlapon, elől meg 5 megapixeles fényleső.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá