Érkezik a Tizen-alapú Samsung Z utódja

0 695

A Samsung 2013 óra foglalkozik saját fejlesztésű operáció rendszerével, a Tizennel, melynek első készüléke a Samsung Z volt, viszont ahogy várható volt, az eszköz nem aratott akkora sikert. Ez mondjuk érthető is, hiszen az Android térhódítása jelentős mértékű, mondhatni az iOS és az Android mellett igazából kár más platformot is fejleszteni, viszont a Samsung bízik a saját rendszerében, és korábban is felmerültek már a pletykák, hogy láthatáron a következő modell.

A SM-Z130H típusjelzésű készülék, ami Kiran kódnév alatt fut a legújabb hírek szerint decemberben debütál majd Indiában és a Samsung Z1 nevet kapja majd. Ha minden igaz a Samsung egy december 10-ei eseményen ránthatja le majd a leplet a legújabb készülékről. A Tizen OS 2.3-as operációs rendszerrel érkező Z1 igen kedvező árfekvésű készülék lesz majd, hiszen kevesebb mint 100 dollárért juthatnak majd hozzá a helyi lakosok.

A készülék elején egy 4 hüvelykes WVGA (800×480 pixel) felbontású TFT LCD terpeszkedne. A motorháztető alatt egy kétmagos Spreadtrum SC7727S processzor duruzsolna 1,2 Ghz órajelen, melyhez a Mali-400-as grafikus egység társulna. A készülék 512 MB rendszermemóriával gazdálkodhat, a hátlapon pedig egy 3,2 megapixeles optika kaphat helyet egy LED villanó társaságában. A hálózati kapcsolatra képes hardverekből a következők szerepelnek a listán: Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS, GLONASS, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct. A készülék töltésére és adatvitelére a microsUSB 2.0 szolgálna. Ezenkívül két SIM-kártya kezelésére is képes lenne, illetve az FM-rádió hallgatása sem jelentene gondot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá