A Samsung nélkül nem is működne az Apple Watch

0 1,092

Az Apple egy kicsit későn kapcsolt, hiszen az okosóra piac már gőzerővel üzemel, de idén ősszel a cupertinói cég végre leleplezte legújabb fejlesztését, az Apple Watchot. Az óra igazi luxuscikké válhat majd, ám a specifikációkat nézve a Samsung okosórái már rég tudják ezeket a funkciókat, sőt olykor többet is kínálnak (gondolunk itt a Gear S SIM-kártya kezelésének köszönhető 3G hálózatra vagy a fényképezési opciókra, de az infra is roppant hasznos lehet sok esetben).

Az alkatrészek terén a Samsung már eddig is kiemelt partnere volt az Apple-nek, hiszen a dél-koreai cég nagyjából 30%-ban felel a legújabb generációs iPhone készülékekben ketyegő processzorokért, és ez 2016-ig akár 80 százalékot is elérheti. Most viszont az is kiderült, hogy az Apple okosórája gyakorlatilag nem is működne a Samsung hardvere nélkül, ugyanis a készülék lelkének számító processzort is a Samsung gyártja és szállítja az Apple-nek.

Ez persze nem is annyira meglepő, hiszen a dél-koreai cég emellett az egyik legnagyobb félvezető gyártó cég a világon, memória lapkái milliónyi készülékben megtalálható és legutóbb pedig egy olyan megállapodás született, melynek értelmében a Samsung lehet a legnagyobb processzorbeszállítója az Apple-nek, amik a következő generációs iPhone készülékekben landolnak majd. A sok pereskedés ellenére, a két cég együttműködése még szorosabb a korábbiaknál.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá