Orbán Viktor a Samsung vezetőivel tárgyalt

0 948

A Samsung dél-koreai központjába látogatott pénteken Orbán Viktor kormányfő, aki – több miniszterével együtt – tárgyalt az elektronikai nagyvállalat vezetőivel – írja az MTI.

Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke a találkozó után a szuvoni központban magyar újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett: a jászfényszarui televíziógyárban 3500 embert foglalkoztató, Magyarországon 25 éve jelen lévő Samsung tavaly írt alá stratégiai megállapodást a kormánnyal. A mostani találkozón áttekintették ennek pontjait, és megvizsgálták a jövőbeni együttműködési lehetőségeket – közölte.

Arra a kérdésre, volt-e szó arról, hogy újabb fejlesztést hajtana végre Magyarországon a dél-koreai cég, a vállalatvezető azt mondta: igen, ez is szóba került a megbeszélésen, és bízik abban, hogy lesz ilyen fejlesztés. Konkrétumokat erről egyelőre nem kívánt mondani. A megbeszélés után az Orbán Viktor vezette magyar delegáció megtekintette a Samsung központjában lévő innovációs múzeumot.

A magyar kormányfő dél-koreai megbeszélései ezzel a találkozóval értek véget, a miniszterelnöki látogatás utolsó programja – helyi idő szerint szombat reggel – a két Korea határán lévő demilitarizált övezet felkeresése lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá