Megszűnik a Samsung csevegőszolgáltatása

0 1,052

A Samsungra mostanában rájár a rúd, ám ahogy korábban beszámoltunk már róla, a dél-koreai vállalat jelentős reformokat tervez a jövő évre. Ennek értelmében csak azokra a területekre próbálnak összpontosítani, melyekből jelentős profitra tehetnek és a fölösleges szolgáltatásokat pedig teljesen megszüntetni. Azt már tudjuk, hogy 2015-ben 20-30 százalékkal kevesebb mobilkészüléket készülnek majd piacra dobni és a modellek elnevezése terén is lesznek változások. A legújabb hírek szerint pedig a Samsung csevegőszolgáltatásának, a ChatOn-nak is végérvényesen búcsút inthetünk.

Az Androidra, BlackBerryre, iOS-re és Windows Phonera platformra egyaránt elérhető szolgáltatás 2011-ben debütált a WhatsApp, a Viber és hasonló szolgáltatások alternatívájaként. A Samsung az alkalmazást már előre telepítette a mobilkészülékeire, így a vásárlók telepítés nélkül, rögtön használni is tudták. A szolgáltatás 120 országban több mint 60 nyelven érhető el és nagyjából 100 millió fős felhasználói adatbázissal rendelkezik, ám ez jóval kevesebb, mint amennyit a konkurencia tudhat magáénak.

A The Korea Times értesülései szerint viszont a szolgáltatásnak búcsút inthetünk, ugyanis a Samsung szép lassan lekapcsolja az egyes régiókban, majd végleg meg is szüntethetik. Az ok pedig érthető: a szolgáltatás nem annyira népszerű, hogy felvegye a versenyt a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp-pal és Facebook Messengerrel, így az ebből származó bevétel is csekély, melynek eredményeképp inkább a szolgáltatás beszüntetése mellett döntöttek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá