Jóval a várakozások alatt teljesít a Galaxy S5

0 666

Már többször is beszámoltunk róla, hogy a Samsung mobilos részlege mostanában nem áll valami fényesen. Hallottunk már arról, hogy csökkentek a bevételek, majd arról is érkeztek információk, hogy radikális változásokra lehet számítani ezen a területen. Ha minden igazi jövőre 20-30 százalékkal kevesebb készüléket fognak majd piacra dobni és a telefonok elnevezése terén is jelentős újítások várhatóak. A legújabb adatok szerint pedig a Galaxy S5 sem teljesít úgy, ahogy a dél-koreaik várták.

A Wall Street Journal beszámoló alapján a Galaxy S-széria ötödik generációja iránti kereslet jelentősen lecsökkent az előző modelléhez képest. Az idei csúcskészülékből a debütálást követő első három hónapban mintegy 12 milliót sikerült értékesíteniük, ami 4 millióval kevesebb, mint amennyi a Galaxy S4-et forgalmaztak ugyanennyi idő alatt. Az értékesítési mutatók természetesen kellemetlen helyzetbe hozták a Samsungot, hiszen mivel jelentősen több Galaxy S5 került legyártásra, most ezek a készülékek ottragadtak a raktárak polcain.

Kínában például az eladási számok azt mutatják, hogy nagyjából 50 százalékot estek az előző generációhoz képest, de a többi régióban is hasonló helyzet tapasztalható. Az egyetlen jó hír azonban, hogy az Amerikai Egyesült Államokban azonban ennek ellenére egy minimális növekedés érzékelhető, itt nőttek ugyanis az eládások. A Samsung persze bízik abban, hogy a következő generáció esetén ez az arány majd megfordul. Ebben mi is bízunk, mert a Project Zero kódnév alatt futó készülék már most felborzolta a kedélyeket, így minden bizonnyal elég ütős készülékkel rukkolnak majd elő a 2015-ös évben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá