Hova tűnt a 3G ebből a Gear S-ből?

0 824

A Samsung idei legérdekesebb bejelentése – persze a Note 4 és a Note Edge mellett – a Gear S okosóra volt, mely 3G/WiFi képességével mindenkit levett a lábáról. Ez pedig úgy érthető el, hogy a készülék SIM-kártya befogadására képes, ezáltal az eszköz külső készülék segítsége nélkül is képes lesz internetkapcsolatra, mellyel az okosórákhoz is beköszönt a “mobilinternet”.

A Japánban élők viszont elég csalódottak lehetnek, hiszen a minap tudták meg, hogy hozzájuk egy “WiFi-only” variáns is érkezett, melyből száműzték a SIM-kártya nyílást, illetve a készülék a GPS kapcsolatot is mellőzi. Persze aggodalomra azért nincs ok, hiszen ezt leszámítva ez a verzió is minden tulajdonságot megkapott, illetve az országban 2 szolgáltató forgalmazza a készüléket, melyből az egyik az eredeti változatot is árulja. A NTT DoCoMo honlapján ugyanis az szerepel, hogy az általuk forgalmazott Gear S SIM-kártya kezelésére képes, ám az AU szolgáltatónál a leírásból hiányzik ez az adat.

Mind a két Gear S egyébként ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik. Az okosóra egy 2 hüvelykes Super AMOLED megjelenítővel érkezik, melynek felbontása 360×480 pixel, mely pontosan 300 pixel per hüvelykes képsűrűségét jelent. Az okosóra burkolata alatt egy kétmagos és 1 Ghz-es órajelű processzor található, melyhez 512 MB RAM társul. Mind a két eszköz 300 mAh-os akkumulátorral rendelkezik, viszont a WiFi variáns a 3G nélkülözése miatt minden bizonnyal hosszabb üzemidőt fog biztosítani a felhasználójának. A Gear S WiFi-s változata 330 dolláros árcetlit kapott Japánban.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá