Ez a modell volt az első Samsung telefon

0 6,913

Az évek folyamán a dél-koreai tech óriás egy tucat mobilkészüléket dobott piacra, kezdve a belépőszintű modellektől, a pénztárcabarát variánsokon át egészen a prémium kategóriás csúcskészülékekig. Az eszközök hamar sikeresek lettek, melyeket milliószámra adtak el a világ minden tájékán, melynek eredményeképp jelentős összegek landoltak a cég bankszámláján. Gondolkoztál már valaha azon, hogy a Samsung mobil üzletága hogyan ért erre a pontra vagy szeretted volna tudni, hogy mindez melyik készülékkel indult? Nos, most mindezekre választ kaphatsz.

Ugorjunk vissza az időbe, egészen 1985-ig, amikor is a Samsung elkészítette az első mobilkészülékét, a SC-1000-es típusszámú modellt, mely elsősorban a személyképkocsikban való használatra lett tervezve. Igaz, nem volt akkora siker és számos minőségbeli problémával is küzdött. Viszont ez volt az alapja annak, hogy a cég létrehozza az első kézben is hordozható telefonját, amibe a Samsung 2 év kutatást és fejlesztést fektetett.

Samsung SC-1000

Samsung SC-1000

Ez kikövezte az utat a Samsung SH-100-as megvalósításához. Igazi, a Samsung SH-100-as nem volt a cég első igazi mobilkészüléke, viszont az első olyan kézben hordozható eszköze, ami Dél-Koreában lett megtervezve és legyártva. A készülék értékesítése a Samsung hazájában kezdődött meg 1988-ban, még az azévi nyári olimpiai játékok előtt. Ebben az időben a Nokia egyébként 3 készüléket is piacra dobott, a Mobira Talkman 450-es és Talkman 900-as modellt, illetve a Mobira Senatort.

Samsung SH-100

Samsung SH-100

A Samsung SH-100 nem volt jelentős hatással a piacra, a készülékből nagyjából 2000 darabot értékesítettek, ám a dél-koreai vállalatnak ez bőven elég volt arra, hogy továbbfolytassa a fejlesztéseket. A kezdeti gyenge kereslet ellenére a Samsung innentől kezdve minden évben újabb és jobb mobilkészülékekkel rukkolt elő.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá