AMD FreeSync támogatású 4K-s Samsung monitorok a láthatáron

0 1,085

A Szingapúrban megrendezett Future of Compute rendezvényen az AMD egy olyan bejelentést tett, melyre mindenki gamer szeme már most felcsillanhat. A Samsung és az AMD együttműködési megállapodásának eredményeképp a jövő év tavaszára tervezett UHD monitorok már a AMD FreeSync nevezetű technológiájával lesznek felvértezve, mellyel egyértelműen a professzionális, illetve a játékos felhasználókat kívánják megcélozni.

A 2015 márciusában piacra kerülő Samsung UD590-es (23,6 és 28 hüvelykes) és UE850-es szériájú (23,6, 27 és 31,5 hüvelykes) 4K-s monitorok lesznek az elsők, akik ezt a technológiát alkalmazzák. Az AMD FreeSync egyértelműen az NVIDIA G-Sync technológia ellen indul harcba, mely kétségkívül vonzóbb lehet a gyártók számára is, hiszen az utóbbival ellentétben, az AMD fejlesztése után nem kell utána jogdíjat fizetni, a technológia szabadon hozzáférhető és alkalmazható.

De mit is takar az AMD FreeSync és milyen előnyei vannak az ilyen technológiával érkező modelleknek? Nos, az ilyen technológiájú Samsung monitorok dinamikusan szinkronizálják az adott képernyő képfrissítési frekvenciáját a grafikus egységgel, ezáltal az animációk, illetve a számítógépes játékok esetében is akadásmentes megjelenítést biztosítanak és a képhibákat is sikerül kizárni. A monitorok áráról egyelőre nincsenek információk, de szinte biztosra vehetjük, hogy 500 dollár alatti árcetlis modellel nem fogunk találkozni. A jó hír még, hogy a jövőben érkező további UHD monitorok is alapértelmezetten megkapják a FreeSync technológiát.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá