Bemutatkozott a strapabíróbb Gorilla Glass 4

0 2,285

A Gorilla Glass neve bizonyára ismerősen csenghet már az olvasók számára, hiszen a Corning által fejlesztett üveg számos okostelefonban biztosít remek szolgálatát a külső behatások ellen. A cég a napokban leleplezte a Gorilla Glass következő generációját, mely a készítők elmondása alapján kétszer erősebb lett a korábbiaknál, ezáltal még nagyobb biztonságban tudhatjuk majd a jövőben a mobiltelefonunk kijelzőjét.

Egy teszt alapján kiderült, hogy a mobiltelefon tulajdonosok legnagyobb félelme a készülék földre való esése, mely a legtöbb balszerencsés esetben összetört készülékházat és pókhálós kijelzőt eredményez. A Gorilla Glass üveggel érkező variánsok azonban rendkívül jól bírják a karcolásokat és egyéb ütéseket. A cég természetesen folyamatosan fejleszti a családot, annak érdekében, hogy a vastagságot megtartva sokkal ellenállóbbak lehessenek.

A Gorilla Glass 4 érkezésével azonban már attól sem kell majd félnünk, ha a földre ejtük az okoskészülékünket. A készítők 1 méteres magasságból tesztelték, hogy a földre esésnél mi történik a kijelzővel és a beszámolók alapján az eseten 80 százalékában nem történt kár. A Gorilla Glass 4 amellett, hogy strapabíróbb lett még egy kicsit vékonyabb is lett: a korábbi generációs 0,7 mm-t sikerült 0.4 mm-re redukálni.

Ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben érkező készülékek vastagságán is tudnak majd lefaragni, amennyiben ilyen panelt alkalmaznak a készülékgyártók. A hírek szerint a gyártás már gőzerővel folyik, így a 2015-ben érkező modelleknél a vállalatoknak már lehetőségük lesz a Gorilla Glass 4-et alkalmazni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá