Megkezdődött a Samsung Galaxy S5 Plus európai forgalmazása

0 4,225

A dél-koreai vállat nagyjából egy hónapja rántotta le a leplet a Galaxy S5 Plus modellről, mely a Galaxy S5 egy frissített, erősebb változata. A készülék megegyezik az S5-tel, azonban a készülékház alatt a korábbi Snapdragon 801-es chip helyett egy erősebb, 2,5 Ghz-es órajelű Snapdragon 805-ös érkezik, mely egy erősebb, négymagos Krait 450-es processzort takar, amihez az Adreno 420-as grafikus egység társul. A hírek szerint viszont nem kell sokat várnunk az új készülék hazai megjelenésére sem, mert a minap elstartolt a készülék európai értékesítése.

A Galaxy S5 Plus természetesen nem csak külsőre egyezik meg az alapmodellel, ez a variáns az erősebb processzor mellett, gyorsabb LTE adatkapcsolattal is kecsegtet, mely gyorsabb böngészést, illetve gyorsabb tartalomfogyasztás is eredményez. Az okostelefon már kezeli a LTE-A Cat 6-ot, melynek eredményeképp mobilhálózaton akár 300 Mbps-os letöltési, illetve 50 Mbps-os feltöltési sebességet is képes produkálni, ha a hálózat lehetővé teszi.

galaxy-s5-plus-case

A Galaxy S5 Plus már a német eBay oldalon is felbukkant, melynek licitálása 400 dollárról indul, de egyesek már olyan viszonteladókra is bukkantak, akiknél már raktáron is van a Galaxy S5 Plus és mintegy 530 eurót kérnek érte. A tavalyi év folyamán Németország volt az első európai ország, aki a frissített Galaxy S4-et megkapta egy hónappal a koreai premier után. Úgy látszik a történelem megismétli önmagát. Ha minden jól megy a Galaxy S5 Plus a következő hetekben a többi európai országba is megérkezik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá