Láthatáron a dupla kijelzős YotaPhone 2

0 1,559

A Samsung az a készülékgyártó, akinek a portfóliójában szinte mindenféle készülék megtalálható. Az Androidos készülékek mellett találkozhatunk még a cég saját fejlesztésű operációs rendszerrel felvértezett variánsaival is, mint például a Bada- vagy a Tizen-alapú telefonok, de a kínálatban olyan készülékek is megtalálható, mint a Yota Devices dupla kijelzős okostelefonja, a Yotaphone. A hírek szerint viszont láthatáron a YotaPhone 2, melyet december 3-án leplezhetnek majd le.

A YotaPhone készülékek érdekessége a hátoldalon keresendő, ugyanis a telefon hátlapján az elektronikus könyvolvasókból jól már ismert e-ink kijelző látható, amin roppant jópofa módon jeleníthetünk meg különböző tartalmakat. A technológia legnagyobb előnye, hogy a megjelenítő egyáltalán nem fogyaszt áramot, csupán akkor kell neki energia, mikor változik a tartalom. Ez azt jelenti, hogy ha a készüléket kikapcsoljuk, akkor a hátsó e-ink kijelzőn lévő tartalom ugyanúgy látható marad. A dolog érdekessége, hogy a gyártó külön SDK-t is biztosít a fejlesztők számára, mellyel tényleg határtalan a lehetőségek tárháza.

Most viszont érkezőben a következő generációs modell, mely az első verzió egy továbbfejlesztett változata és véleményünk szerint egyáltalán nem kell szégyenkezni a specifikációkat illetően. A YotaPhone 2 belsejében egy Qualcomm Snapdragon 800 SoC található, mely egy négymagos 2,3 Ghz órajelű CPU-t takar, melyhez 2 GB rendszermemória társul, háttértárból pedig 32 GB-t kapott a készülék. A hátlapon az e-ink kijelző mellett található még egy 8 megapixeles optika, illetve elől egy 2 megapixeles lencse.

A készülék elején egy 5 hüvelykes (1920×1080 pixeles) AMOLED kijelző terpeszkedik, míg a hátoldalon található e-ink kijelző ennél kisebb, 4,7 hüvelykes (540×960 pixel) érintésérzékeny panel. A YotaPhone 2 december 3-án kerül bemutatásra Londonban, és 2015 elején lesz majd kapható. Árról egyelőre még nincsenek információk, ám az első modell 300 dollár környékén került forgalomba, így reméljük nem lesz ettől drágább az új modell sem.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá