Kevesebb Samsung modell érkezhet jövőre

0 678

A Samsung kínálatában egyre több és több androidos okoskészülék jelenik meg az utóbbi időben, azonban úgy tűnik a cégnek stratégiát kell váltania ezzel kapcsolatban. A legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentés eredményei alapján a vártnál jóval kevesebb profitot sikerült termelnie, csaknem felére csökkent a dél-koreai óriás bevétele, így a legújabb tervek szerint jövőre kevesebb üdvöskével kell számolnia a rajongóknak.

Robert Yi, a Samsung befektetői kapcsolatokért felelős vezetője a Wall Street Journalnak elmondta, hogy a vállalat mintegy 25-30%-kal kívánja csökkenteni az elkövetkezendő időkben érkező okostelefonok számát, illetve nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a belépőszintű és középkategóriás készülékekre, hiszen az utóbbi időkben ezek a készülékek váltak a legkelendőbb eszközökké.

A kínai gyártók, mint például a Xiaomi térhódítása jelentős mértékű, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez persze érhető is, hiszen az olcsóbb árcetlivel felcímkézett készülékekre nagyobb az érdeklőség, több készüléket sikerül értékesíteni belőlük, mint a drágább zászlóshajók esetében és persze a gyártási költségeik is alacsonyabbak, mely hosszabb távon több profitot termelhet, ezáltal nyereségesebb erre a területre összpontosítani.

Ennek természetesen az előszelét már most érzékelhetjük, hiszen több hír is erről tanúskodott az utóbbi időben. Itt van például a Samsung legújabb családja, a Galaxy A-szériás modellek, melyek közül az A3 és az A5 már hivatalosan is bemutatkozott, de már korábban is hallani lehetett arról, hogy a dél-koreai óriás a készülékek elnevezésében is változást hozhat, ami szintén alátámaszthatja a készülékek számának a redukálását. Ezzel a lépéssel az sem kizárt, hogy a Galaxy Mega, Core, Edge, Mini és társait végleg száműzhetik, bár ez még a jövő zenéje.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá