Újabb képek bukkantak fel a Tizen-alapú okostelefonról

0 901

A sok Android rendszerrel érkező Samsung okoskészülék mellett a dél-koreai vállalatnak ott a saját és az Intel közös fejlesztésű gyermeke, a Tizen operációs rendszer, melynek első üdvöskéje a Samsung Z volt, viszont azóta mélyen hallgattak, hogy lenne-e folytatása ennek az iránynak. Két héttel ezelőtt azonban már beszámoltunk egy SM-Z130H típusjelzésű készülékről, ami már a Tizen rendszerrel érkezne, és ezenkívül a készülékről is pár információ napvilágra került.

Most viszont újabb adatokkal szolgál a SamMobile csapata, ami a részletesebb specifikációk mellett még képernyőképekkel is rendelkezik, amin már a legújabb Tizen rendszer felhasználói felületét csodálhatjuk meg. A SM-Z130H típusjelzésű készüléken a KIRAN kódnév alatt fut és a Samsung saját fejlesztésű, Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszerét kapná.

A készülék elején egy 4 hüvelykes WVGA (800×480 pixel) felbontású TFT LCD terpeszkedne. A motorháztető alatt egy kétmagos Spreadtrum SC7727S processzor duruzsolna 1,2 Ghz órajelen, melyhez a Mali-400-as grafikus egység társulna. A készülék 512 MB rendszermemóriával gazdálkodhat, a hátlapon pedig egy 3,2 megapixeles optika kaphat helyet egy LED villanó társaságában.

A hálózati kapcsolatra képes hardverekből a következők szerepelnek a listán: Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS, GLONASS, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct. A készülék töltésére és adatvitelére a microsUSB 2.0 szolgálna. Ezenkívül két SIM-kártya kezelésére is képes lenne, illetve az FM-rádió hallgatása sem jelentene gondot.

Most nézzük meg közelebbről a készülék rendszerét. A Tizen felhasználó felülete nagyban hasonlít majd a már jól ismert TouchWiz felületre az Android eszközökön. A Samsung például több hasznos funkciót is átportolt a Tizen rendszerre, mint például a Privát mód, az Ultra Power Saving üzemmód. A Facebook, Twitter és számos Google szolgáltatás és alkalmazás már előre telepítve lesz a készüléken.

A Tizen-alapú Samsung okostelefon premierje állítólag már nagyon közel van, ha minden igaz a dél-koreai óriás már novemberben megkezdheti a készülék értékesítését Indiában. A készülék áráról egyelőre még nincs információ, így ez majd a megjelenése napján derülhet ki.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá