A Samsung lesz az Apple legnagyobb processzor beszállítója

0 765

A The Korea Times legújabb beszámolója alapján egy olyan megállapodás született a Samsung és az Apple között, melynek értelmében a következő generációs Apple iPhone és iPad készülékekbe a Samsung fogja szállítani a processzorok 80 százalékát 2016-tól kezdődően, mellyel újra átveszi a vezető szerepet.

A Samsung jelenleg az Apple iPhone 6 és Plus készülékeiben található A8-as processzor mintegy 30 százalékáért felel, a maradék 70%-ot pedig a TSMC állítja elő. A hírek szerint viszont a következő generációs chip, az A9 egy új, 14nm-es gyártástechnológiával készülne, mely 35%-kal energiatakarékosabb és 20%-kal gyorsabb processzorokat eredményezne a korábbi generációhoz képest.

Úgy látszik erre az Apple is felkapta a fejét, hiszen a Samsunggal már régebb óta ápol jó kapcsolatot, mármint ami az alkatrészeket illeti, hiszen korábban is számos hardvert, többek között memória lapkákat is a dél-koreai óriás szolgáltatott az Apple üdvöskéibe. Úgy látszik most viszont ismét nagyobb szerepet játszik a cupertinói cég életében és újra az első számú beszállítóvá válhat.

Kim Ki-nam, a Samsung félvezető üzletágának vezetője korábban már elmondta, hogy jelenleg ők az elsők ebben a 14 nanométeres FinFET gyártástechnológiában és az Apple-lel való üzletkötés után jelentősen fellendülnének a bevételeik. Nos, az információk szerint az üzletet már meg is kötötte a két fél, így az elkövetkezendő évek legújabb iPhone és iPad készülékeiben már jóval nagyobb százalékban lesz megtalálható a Samsung által gyártott hardverek száma. Az Apple-nek kellett egy stabil beszállító, versenyképes chipekkel, így mind a két fél jól jár.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá