Előkelő helyen szerepelnek a Samsung készülékek az AnTuTu teljesítményi listáján

0 1,308

Kétségkívül az AnTuTu az egyik legnépszerűbb benchmark applikáció, mely mobilkészülékek teljesítményét képes megmérni és egy pontrendszerben elhelyezni a listáján. A cég most egy TOP10-es listát publikált a 2014 harmadik negyedévének legerősebb készüléki közül, melyből kiderül, hogy a dél-koreai óriás két készüléke is szerepel a dobogó első 3 helyén.

Láthatjuk, hogy a lista első helyén a kínai Meizu MX4-es készülék áll. E készülék motorháztetője alatt egy Mediatek MT6595 processzor duruzsol, mely 4 darab Cortex A17-es (2,2 Ghz órajelű) és 4 darab A7-es (1,7 Ghz órajelű) maggal operál, melyhez a PowerVR G6200-as grafikus chip társul. A dolog érdekessége, hogy a készülék már régebb óta az első helyen áll, és úgy látszik még az új zászlóshajók érkezése után is képes volt stabilan tartani pozícióját.

antutu test

A lista második helyén azonban már a Samsung üdvöskéje, a Galaxy Note 4 okostelefon áll, melyben egy Snapdragon 805 processzor üzemel, ami egy négymagos és 2.7 GHz órajelű egységet takar, melyhez az Adreno 420-as biztosítja a grafikai teljesítményt. Az AnTuTu listáján harmadik helyen áll a Samsung Galaxy Alpha, melyben négy darab Cortex-A15-ös (1.8 GHz órajelű) és négy darab Cortex-A7-es (1.3 GHz órajelű) mag tevékenykedik, amihez a Mali-T628MP6-os grafikus egység társul.

Az eredmények több mint 160 országból érkeztek, azonban a különböző régiókban ugyanazok a modellek eltérő processzorral vannak felvértezve. Az AnTuTu azonban mindig a legjobb eredményeket nézte, amit a legerősebb processzorral mérték, a gyengébbeket kiszedte, így jött össze a statisztika. Ezekből született meg a lista, melynek dobogósa az MX4 a maga 48 792 pontjával, őt követi második helyen a Galaxy Note család legújabb tagja 48 622 ponttal, majd harmadik helyen a Galaxy Alpha 48 385 ponttal.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá