Uber – Végre hazánkban is elérhető a népszerű közösségi fuvarszolgáltatás

0 2,141

A Wundercar után végre Magyarországon is elérhetővé vált a népszerű közösségi fuvarszolgáltatás, az Uber. A szolgáltatás népszerűsége abban rejlik, hogy jóval kedvezőbb áron furikázhatunk a városban, mintha egy taxit hívtunk volna és arra is lehetőség nyílik, hogy mi magunk is regisztrált Uber-felhasználók lehessünk, mellyel újabb lehetőség nyílik a pénzszerzésre. A taxisok már most ki vannak akadva, – külföldön például nem is felháborodást váltott ki – ami nem is csoda, hiszen a szolgáltatás elterjedésével komoly pénzektől eshetnek majd el.

Az ingyenesen letölthető mobilos applikáció beüzemelése után, bárki és bármikor hívhat magának fuvart Budapest belterületén. Az Android, iOS és Windows Phone platformra egyaránt elérhető alkalmazásban miután megadjuk a végállomás pontos címét, mi magunk választhatjuk ki, hogy közelünkben található Uber sofőrök közül, melyikkel szeretnénk utazni. Itt láthatjuk a személygépkocsi típusát, illetve a személy profilképét, amely mellett a felhasználók által írt véleményeket is átböngészhetjük. A fuvardíj árazása a napszaktól, a sofőrtől és a személygépjárműtől is függ, de kijelenthetjük, hogy jóval olcsóbban úszhatunk meg egy utat, mintha egy taxit hívtunk volna. Az árazásokat az alábbi táblázatban tekinthetitek meg.

A szolgáltatás másik érdekessége, hogy nem csupán utasként lehet igénybe venni az applikációt, hanem akár mi magunk is jelentkezhetünk sofőrnek, ezáltal pénzt is kereshetünk. Ehhez persze különböző kritériumoknak kell megfelelni, mint például, hogy az adott személy már betöltse a 21. életévét és rendelkezzen jogosítvánnyal, illetve gépjármű-felelősségbiztosítással. A személygépjármű bármilyen közepes vagy nagy méretű, kiváló állapotú, négyajtós kocsi lehet.

Fontos megjegyezni, hogy egy fuvar után készpénzzel nem tudunk fizetni, pénzmozgás csakis PayPalon, illetve bankkártyán keresztül történik, azonban hazánkban egyelőre csak a bankkártyás megoldással üzemel. A sofőrök a fuvardíj 80%-át kapják meg, míg 20 százalék az Ubernek megy. Amennyiben érdekel a szolgáltatás és úgy érzed, ki szeretnéd magad próbálni sofőrként, és ezzel pénzt keresni, akkor – ha budapesti lakos vagy – ide kattintva regisztrálhatsz a szolgáltatásra. A többiek, akik pedig ki szeretnék próbálni a hazánkban nemrég elindult szolgáltatást, akkor ide kattintva tölthetik le az Androidos applikációt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá