Megérkezett a továbbfejlesztett Advanced S Pen

0 1,546

A Galaxy Note-szériák egyik különlegessége az S Pen nevezetű intuitív érintésérzékeny toll, mely a Samsung készülékek közül kizárólag ezeknél a modelleknél alaptartozék. A Galaxy Note 4 érkezésével ez az eszköz még nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen a készülék immár 1024 helyett 2048 nyomáskülönbséget képes megkülönböztetni, mely jelentős előrelépés a Galaxy Note 3-nál alkalmazott modelléhez képest. A napokban a dél-koreai óriás viszont bejelentette, hogy láthatáron a legújabb fejlesztésük, a kétszer érzékenyebb és teljesen testre szabható következő generációs S Pen.

A San Franciscóban megrendezett fejlesztői konferencián mutatkozott be az Advenced S Pen névre hallgató modell, mely a korábbi tollak egy továbbfejlesztet változata. A forradalmian új toll a korábbiaktól eltérővel már képes érzékelni a dőlésszöget, sebességet és a forgatást, tehát a felhasználásának egy vadonatúj módja nyílik ezzel a lépéssel meg. Az Advanced S Pen ezáltal olyan új gesztusoknak is utat ad, melyeket ezidáig még nem is ismertünk, így a felhasználóknak fejlettebb szerkesztési opciókkal kecsegtet. A toll még a kézírásunkat is pontosabban ismeri fel.

A legnagyobb érdekesség azonban, hogy a Samsung egy frissített SDK-t is kiadott a fejlesztőknek a tollhoz, mellyel teljesen új lehetőségek nyílnak meg, amit felhasználhatnak majd az alkalmazásaikban is. A frissen bemutatott Advanced S Pen a Galaxy Note 4 és Galaxy Note Edge készülékekkel fog működni. Az kiegészítőt a Samsung hivatalos online boltjában lehet majd megvásárolni, ám hogy mennyiért lehet a miénk, arról egyelőre nincsenek információk.

(Kép forrása: The Next Web)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá