Íme az első Samsung kamera, mely 360 fokos 3D-s videórögzítéssel kecsegtet

0 5,143

A Samsung egy olyan kameráról rántotta le a leplet, mely 360 fokos videórögzítésre képes mindezt 3D-ben. Ezzel a lépéssel a dél-koreai gyártó a virtuális valóságot még több ember számára próbálja elérhetővé tenni, amihez tényleg csupán pár kiegészítő szükséges. A technológia rohamos ütemben fejlődik és nem sok választ már el minket attól sem, hogy szélesebb körben elterjedhessen.

A Project Beyond nevezető készülékben 16 darab nagylátószögű optika foglal helyet, mely egyenként 45 fokos szögű képet fednek le a térből és ezeket egyesítve születik meg a 360 fokos 3D-s mozgóképes anyag. A másodpercenkénti gigapixel rögzítés persze hatalmas adatmennyiséggel jár, ám a realisztikus látványnak ez az ára. Az eredmény a készítők szerint frenetikus, amit mindenkinek ki kell próbálnia.

Az apró eszköznek a rögzítés ideje alatt a tökéletes eredmény érdekében fix helyen kell állnia, tehát egyelőre még nem vihetjük a kezünkben. Az kész anyag visszatekintésére pedig a Samsung virtuális valóság megjelenítésére képes eszköze, a Gear VR ad majd lehetőséget, így a szemüvegen keresztül élhetjük majd át az innovatív élményt.

Ezzel egy teljesen új irány nyílik meg a videórögzítés terén, hiszen elég lesz az apró készüléket magunkkal vinnünk egy utazásunk során, majd hazatérve újból és újból átélhetjük az ottani élményeket a Gear VR szemüvegen keresztül. Ahogy láthatjuk nem lesz olcsó mulatság a technológia kipróbálás, hiszen szükségünk lesz magára a Project Beyond kamerára, egy Gear VR szemüvegre és persze a Galaxy Note 4-re, mely a kijelző szerepet tölti be a Gear VR-nél.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá