Megérkezett a Samsung Flow, az ökoszisztéma erősítése érdekében

0 895

A dél-koreai vállalat a napokban mutatta be legújabb fejlesztését, a Samsung Flow nevű szolgáltatást, mely a Samsung kínálatában elérhető okoskészülékek összehangolt működését erősíti. Segítségével például ott folytathatjuk az egyik készülékről elkezdett munkákat a másik eszközön, ahol abbahagytuk, zéró várakozási idővel. A produktivitásnövelő szolgáltatás minden bizonnyal rövid időn belül hatalmas sikert fog majd aratni.

A Samsung legújabb szolgáltatása egyértelmű válasz az OS X Yosemite és iOS 8 operációs rendszerben érkező Apple Continuity-re. Ám a dél-koreai vállalat fejlesztése az Apple verziójánál egy kicsivel többet kíván adni a felhasználók kezébe. Igaz, a repertoárban már megtalálható volt Samsung Side Sync nevezetű fejlesztés, ám az ennek csupán egy előfutára volt.

A Samsung Flow szolgáltatása összesen 3 nagy részre bontható: a Transfer igazából az Apple Continuity funkció Samsung verziója, tehát az éppen a kijelző képernyőjén látható alkalmazáson végzett tevékenységünket vihetjük át egy másik készülékre. Például egy weboldal böngészését a telefonunkról pillanatok alatt akár a táblagépünkön is folytathatjuk. A Defer segítségével lehetőségünk nyílik egy dokumentum írását elmenteni az egyik eszközön, majd később a másik készüléken befejezni. A Notify segítségével pedig az egyik készülékre beérkező értesítéseket (pl.: telefonhívás, üzenet) jeleníthetjük meg egy másik eszközön.

A Flow viszont még nagyon kezdeti fázisban van, így csupán a fejlesztői SDK érhető el belőle jelenleg, arról, hogy milyen készülékekre érkezik és mikor debütálhat, arról még nincsenek információk. A kezdeményezés persze tényleg hasznos lehet, hiszen a készülékek közötti kapcsolat nem csak a mobilkészülékekre terjed ki, hanem a Gear okosórától kezdve a Samsung televíziókon át egészen a notebookokig, így tényleg teljesen össze lehet majd hangolni az eszközöket a jövőben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá