Elstartolt a Music Key, a YouTube fizetős szolgáltatása

0 1,078

Ahogy arra lehetett számítani a YouTube bemutatta legújabb, előfizetéses konstrukcióban elérhető szolgáltatását, mellyel még egyszerűbbé és használhatóbbá teszik a felhasználók számára a multimédiás tartalomfogyasztást. A Music Key lehetőséget biztosít, hogy akár offline hallgathassuk kedvenc előadóink számait, különböző reklámok bejátszása nélkül és mindezt akár lezárt képernyő mellett is, a háttérben.

Bár a YouTube elsődlegesen a videók megtekintésére ad teret, viszont miután a zenészeknek külön YouTube-csatornájuk lehetett, ahova publikálhatták a rajongók számára a legújabb alkotásukat, egyre többen kezdték el ezen a portálon hallgatni a zenéket. Napjainkban milliók használják zenehallgatásra a YouTube-ot, hiszen a szolgáltatás ingyenes, rögtön hallgatható, és akár a különböző lejátszási listáknak köszönhetően pedig teljesen testre is szabható.

Az egyetlen dolog, amit fel lehetett róni ezidáig, az nem mást, mint az offline, tehát az internetkapcsolat nélküli lejátszás lehetőségének a hiánya volt. Akik mobilon, út közben hallgattak zenét a YouTube-on keresztül, annak oda kellett figyelnie a havi mobiladatforgalom felső korlátjára, hiszen jelentősen meg tudta csapolni azt, ami után jött a bosszankodás a mobilszolgáltatók sebességkorlátozása miatt.

A YouTube természetesen tisztában volt ezzel, így most a tettek mezejére léptek. A Music Key egyelőre még bétateszt fázisban van, illetve csupán meghívásos rendszeren keresztül lehet bekerülni, de a későbbiekben népszerű szolgáltatássá nőhet. Havi 10 dollárért cserébe a felhasználóknak offline zenehallgatást (tehát a videókat lementhetjük a készülékünk háttértárára), teljes reklámmentességet és végre valahára akár háttérben történő lejátszást is biztosítanak. A Music Key emellett figyeli majd a felhasználók által hallgatott számokat és azok alapján próbál majd a ajánlani olyan stílusú muzsikákat, melyek minden bizonnyal tetszenek majd nekik.

A Music Key ezzel felveheti a kesztyűt a már hazánkban is elérhető Spotify szolgáltatással, illetve a Deezer-rel is. A rossz hír egyelőre az, hogy a Music Key jelenleg Amerikában, az Egyesült Államokban, Olaszországban és még néhány országban érhető el, viszont hazánk még nincs rajta a listán. A teszt időszaka után várhatóan 2015-re tervezik majd a startot, ahol lehet, hogy újabb országok kerülnek majd fel a támogatott régiók listájára. Feliratkozni ide kattintva tudtok!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá