Év végén érkezik a Samsung Gear VR

0 1,155

Az idei IFA szórakoztató elektronikai kiállítás talán egyik legérdekesebb bejelentései a Samsungtól érkeztek. A Galaxy Note 4 és a vadonatúj oldalsó kijelzővel rendelkező Galaxy Note Edge mellett leleplezték a cég első saját fejlesztésű virtuális valóságot lehetővé lévő eszközét, a Gear VR-t. Most viszont kiderült, hogy mikor és mennyiért juthatnak majd hozzá az amerikai lakosok.

A hírek szerint a Gear VR értékesítése következő hónap elején várható, mellyel még sikerülhet becsempészni a készülék iránt vágyakozóknak a fa alá. A eszköz az amerikai piacon Gear VR Innovator’s Edition néven kerülhet a boltokba, melyből sejthetjük, hogy nem igazán az átlag felhasználókat kívánják vele megcélozni. Leginkább a fejlesztőknek szánják első körben, melyhez az Oculus Mobile SDK-t is adják a csomagban, amivel mindenki fejleszthet rá olyan alkalmazásokat, amilyet elképzelt. A Gear VR 199 dolláros áron kerül forgalomba Amerikában, de ha szeretnénk hozzá egy Bluetooth-os gamepadot, akkor 249 dollárt kell otthagynunk a boltban.

A Samsung Gear VR érdekessége, hogy nem egy teljesen önállóan működő eszköz lesz, hanem egy olyan kiegészítő, amelyhez szükséges egy Galaxy Note 4 okostelefon is, ami biztosítja a kijelzőt. A Gear VR-hez csatlakoztatott Note 4 szenzorai érzékelni fogják a fejmozgást, a Quad HD felbontású 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőn pedig követhetjük majd a virtuális valóságot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá