10 ezer Samsung Gear S okosórát adtak el az első nap

0 1,471

A Gear S a Samsung jelenleg legerősebb és legtöbb funkcióval felvértezett okosórája, amire az érdeklődés már most hatalmas, hiszen ez az első olyan óra, ami már képes önálló 3G és WiFi kapcsolatra. Ezt persze az eladási számok is alátámasztják: a Samsung hazájában, Dél-Koreában a készülék debütálása első napján már mintegy 10 ezer darab talált gazdára. A készülék november 5-én startolt el a helyi szolgáltatóknál, ám az eládások olyan szinten pörögnek, hogy a 20 ezer darabszámot is elérhetik a hét végéig.

A Gear S egy 2 hüvelykes és 360×480 pixel felbontású Super AMOLED kijelzővel érkezik. Ez pontosan 300 pixel per hüvelykes képsűrűségét jelent, ami már megfelel a korábban elhíresült “retina” kijelzőnek, azaz a panelen egyáltalán nem látszanak a pixelek. Az okosóra motorháztetője alatt egy kétmagos és 1 Ghz-es órajelű Exynos processzor biztosítja a rendszer akadásmentes meghajtását. A készülékhez 512 MB RAM társul, ami minden bizonnyal minden alkalmazás memóriaigényét kielégíti, háttértárból pedig 4 GB-ot kapunk.

Az IP67 besorolású Gear S legnagyobb érdekessége azonban a 3G/WiFi képesség. A korábbi Gear okosórákon található alkalmazások tartalmai csupán egy mobilkészülék vagy táblagép segítségével tudtak frissülni, azonban ez a modell már önálló mobilinternet kapcsolatra is képes lesz, illetve otthoni Wi-Fi hálózatunkhoz is kapcsolódhatunk vele. Ennek eredményeképp pedig a “mobilinternet” is beköszön. Az újdonságok közé tartozik még az UV szenzor – akárcsak a Galaxy Note 4 esetén -, a légnyomásmérő és az iránytű is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá