Jelentős frissítésen esett át a Google Maps

1 18,810

A Google folyamatosan frissíti népszerű alkalmazásait, melynek egyik fontos eleme, hogy immár az Android Lollipoppal érkező Material Design formanyelv kritériumainak megfeleljenek, azaz a felhasználói felület letisztultabb formában jelenjen meg, melyhez reszponzív animációk és egyéb áttűnések is érkeznek. A legújabb kiszemelt pedig a Google Térkép alkalmazás, melyhez a napokban érkezett meg a legújabb frissítés, melynek keretében a ráncfelvarráson túl egyéb hasznos újdonságok is érkeztek.

Ha rányomunk egy helyszínre a térképen, akkor a képernyő alján található info részre kattintva az ablak felugrik és teljesen kitölti a képernyőt. Ahogy szép lassan toljuk fel a képernyőt a kép szép lassan kúszik elő a háttérben és a görgetésnél is a feliratok gyönyörűen halványodnak el. Tényleg nagyon szép látvány lett. Itt bővebb információkat olvashatunk az adott helyről, melyhez képek és vélemények is társulnak. Az Google Térkép legfrissebb verziójában, ha rámegyünk egy étterem adatlapjára, akkor az általános információkon túl az OpenTable integrációnak köszönhetően egy gombnyomásra akár asztalt is foglalhatunk az adott helyre. Az OpenTable szolgáltatás azonban egyelőre csak Amerikában érhető el és kizárólag azoknál az éttermeknél, akik aktiválták a szolgáltatást.

Az újdonságok közé tartozik még az Uber integráció, melynek köszönhetően immár a Google Térkép alkalmazásból is indíthatunk fuvarrendelést. Az Uber, akár a Wundercar egy olyan közösségi szolgáltatás, amelyen keresztül spontán fuvart rendelhetnek maguknak a regisztrált felhasználók. A frissítésnek köszönhetően az autós, a tömegközlekedéses, a gyalogos és a biciklis útvonaltervezés esetén a tömegközlekedési opcióknál már az Uber is felbukkan alternatívaként. Ebben az esetben a program kiszámolja, hogy a célállomásig tartó utunk mennyi időbe telne és mennyibe kerülne a közösségi autósszolgáltatással.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Mondjuk én annak örülnék igazán, ha a valós lakcímemet frissítené végre a GOOGLE MAPS sok év után! Valamikor rosszul kerülhetett oda, majd évek alatt nem sikerült elérni a javítást. Nekik ez semmi, tudom, de volt majdnem tragédia a rossz helymeghatározás miatt rossz helyre érkezés miatt. Rendszeresen jelentem nekik, elnézést kérnek, javítják – majd marad minden a régiben. :(

Szólj hozzá