Ilyen tulajdonságokkal rendelkezhet a Galaxy S6

0 5,231

Ahogy arról korábban beszámoltunk a következő generációs Galaxy S készülék esetén a Samsung valami hatalmas dobásra készül. A titokzatos készülék Project Zero kódnév alatt fut, amely elnevezés már önmagában felhívja a figyelmét magára, viszont a dél-koreai vállalt olyasmivel szeretne előrukkolni, amire senki se számít. Most újabb információk röppentek fel a legújabb készülékről, melyből akad pár érdekes adat.

A Galaxy S6 kijelzője minden bizonnyal Quad HD felbontású (1440×2560) lesz, akárcsak a Galaxy Note 4 esetén. Felvetődhet az is, hogy mi lenne, ha a következő Galaxy S-széria már 4K-s megjelenítővel érkeznek, azonban ezt megcáfolja tegnapi cikkünk, melyből kiderül, hogy a Samsung csupán jövő év augusztusában tervezi elindítani az ilyen felbontású kijelzők tömeggyártását, és az első készülék, ami már ilyen panellel érkezhet, az a Galaxy Note 5 lehet majd. A másik kérdés pedig a kijelző mérete. Mivel minden új modellnél növelték egy kicsit a méretét, így most is várható egy kis növekedés, viszont csak mértékkel, mert lassan elérik a phablet kategóriát.

Mivel napjainkba egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyártók a kamerába, így itt is egy jelentősebb javulás várható. A hátlapi optika 16 megapixeles vagy akár egy 20 megapixeles Sony szenzor lehet, az előlapinál viszont kénytelenek lesznek legalább egy 5 megapixeleset alkalmazni, hiszen a Samsung legújabb, Galaxy A-szériás készülékei is ilyen lencsével érkeznek. A szelfi térhódítása jelentős mértékű, így nincs apelláta a magasabb felbontású szenzorok alkalmazására.

A Galaxy S6 motorháztetője alatt szívesen látnánk viszont egy 64-bites Exynos 7420-as chipet, ami négy Cortex-A53-as és négy Cortex-A57-es maggal operálna. Persze a hagyományokhoz hűen egy Snapdragon 810-es processzorú variáns is elérhető lenne belőle. A készülék külsejét illetően viszont jelentős változásokra lehet számítani. Ahogy a Project Zero név is mutatja, a Samsung teljesen az alapoktól kezdi a készülék felépítését, így lehet, hogy szakítva a hagyományokkal egy teljesen új irányt vesz majd a készülék dizájnja.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá