4K felbontású kijelzőt kaphat a Galaxy Note 5

0 1,374

A mobilkészülékekbe szánt kijelzők felbontása eszméletlen rohamban fejlődik napjainkban. Az idei évben a QuadHD-s panelek kápráztattak el minket, azonban nem kell sokat várni a 4K-s megjelenítőkre sem. A legújabb hírek szerint a következő generációs Galaxy Note családba már ilyen képernyőket tervez a dél-koreai vállalat.

A nemrég megjelent Galaxy Note 4-ben például 5,7 hüvelykes QuadHD felbontású (1440 x 2560 pixel) kijelző található, aminek a képsűrűsége bőven 300ppi felett van, pontosan 515 képpont per hüvelyk. Ez az érték már így is lenyűgöző látványvilágot nyújt a felhasználóknak, pixeleket még keresve se talál az ember. Most képzeljük el, hogy egy 4K-s panel milyen szolgálatot tenne. A Note 4 már képes például 4K-s videórögzítésre, így ekkora felbontáson teljes méretben nézhetnénk vissza a felvett pillanatokat.

Ha minden jól megy, akkor a Samsung egy 5,9 hüvelykes Ultra HD (4K) Super AMOLED panel tömeggyártását készül elindítani jövő év augusztusában, mely ekkora felületen 746 ppi képsűrűséget jelentene. Eszméletlen komoly, nem? Ha pedig a Samsung tartja a szokásos ütemtervet, akkor ez a panel pedig elsőként a Galaxy Note 5-ben debütálhat majd. Ha tényleg így lesz, akkor ennek a bejelentésére minden bizonnyal a 2015-ös berlini IFA expón kerül majd sor.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá