Vadonatúj köntösben pompázik a Google Naptár

0 1,119

A Google Naptár alkalmazása egy jelentős ráncfelvarráson esett át, melynek eredményeképp mind grafikai, mind funkcióbeli újdonságokat is hoz a felhasználók számára. A frissítést első körben az Android Lollipop rendszerű okostelefonok kapják meg (mint például a Nexus 9), a többieknek viszont még pár hetet várni kell.

A megújult Naptár applikáció is a legújabb trendet követve, már a Material Design irányelveit követve lett felöltöztetve, ám emellett számos hasznos funkció is érkezett. Ha például egy étteremfoglalásról, koncertről vagy csupán egy találkozóról kapunk egy visszaigazoló emailt, akkor az alkalmazás az eseményt automatikusan hozzáadja a naptárunkhoz. Ennél persze még többet is tud, így egy esetleges időpont vagy helyszín változása esetén pedig a háttérben módosítja azt.

A legújabb frissítéssel együtt egy Assist névű szolgáltatás is bekerült a rendszerbe, mely egy okos szövegkiegészítőt takar, amivel gyorsabban és pontosabban adhatunk meg helyszín címeket, illetve ismerősünk email címeit. Amikor egy eseményt létre akarunk hozni, akkor a helyszín megadásánál a Google Maps adatbázisát felhasználva a listáról rögtön kiválaszthatjuk az adott hely pontos nevét és címét. Amikor meg a címzetteket adjuk hozzá, akkor pedig a névjegyzékeink közül is kiválaszthatjuk a személyeket.

A Schedule View nézetnek köszönhetően pedig sokkal látványosabban megjelenést biztosít a naptárunkban. Az eseményekhez képet, térképnézetet is rendel, aminek köszönhetően sokkal átláthatóbb lesz a naptárunk. A frissítés az Android 5.0 Lollipoppal rendelkező eszközökön már most elérhető, az Android 4.1 vagy magasabb verziószámú készülékek esetén pedig az elkövetkezendő hetekben érkezhet meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá