Tizen-alapú Samsung okostelefon a láthatáron

0 595

Az első Tizen-alapú okostelefon, amit a Samsung még nyáron jelentett be, az a Samsung Z volt, ám azóta mélyen hallgattak az ilyen operációs rendszert futtató készülékek jövőbeli érkezéséről. Most viszont úgy néz ki, hogy a Samsung már gőzerővel dolgozik a következő modellen, ami egy belépőszintű dupla SIM kártya kezelésére képes okoskészülék lenne. A debütálás pedig nincs is olyan messze, hiszen a spekulációk szerint a dél-koreai óriás már ebben hónapban piacra dobhatja Indiában.

A SM-Z130H típusjelzésű készüléken a Samsung saját fejlesztésű, Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszere futhatna. A telefon egyértelműen a kedvezőbb árfekvésű készülékek sorát gazdagítaná, így specifikációját tekintve is csak az alapfelszereltséggel rendelkezne. Az új mobiltelefon egy 4 hüvelykes érintőkijelzővel érkezhet, valamint Wi-Fi és Bluetooth chipet is tartalmaz. A hírek szerint a készülék két SIM kártyán befogadására lesz képes és az FM-rádió sem marad el, sőt akár microSD kártyával is bővíthetjük majd a háttértárat. A hátlapon pedig egy 3,2 megapixeles optika kaphat helyet egy LED villanó társaságában.

A Tizen-alapú Samsung okostelefon premierje állítólag már nagyon közel van. Ha minden igaz már novemberben megkezdhetik a készülék értékesítését Indiában. Ezzel pedig komoly konkurense lehet majd az Android One okostelefonnak, amit kizárólag az indiai piacra szántak, bár az új Samsung készülék áráról egyelőre még nincs információ, így ez majd a megjelenése napján derül ki, hogy veszélyt jelenthet-e a korábban említett készüléknek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá