Ilyen a Galaxy Note 4 és a kés találkozása

0 900

Mi történik akkor, ha a Galaxy Note család legújabb üdvöskéjén szeretnénk esetleg egy késsel irányítani kijelzőt? Minden bizonnyal gond nélkül menni fog, hiszen a Galaxy Note 4 kijelzője is a kapacitív technológián alapul, aminek köszönhetően az S Pen helyett akár egy késsel is navigálhatunk a menüpontok között. Kicsit érdekes lehet ez a módszer számunkra, ám vannak, akik már ki is próbálták.

A napokban került fel a YouTube videós portálra egy olyan mozgóképes anyag, amiben a Galaxy Note 4 találkozik a késsel. A kapacitív kijelzőből adódóan, mivel a kés egy konduktív – töltés felhalmozására alkalmas – eszköz, ezáltal a képernyő ugyanúgy fog reagálni, mintha az ujjunkkal érintenénk meg. Természetesen ez igaz az érintésérzékeny gombokra is.

A videóban láthatjuk, hogy emberünk hogyan lapozgat a hatalmas késsel a kijelzőn, viszont ha szeretnénk akár a játékoknál is alkalmazhatjuk ezt a módszert. A Fruit Ninjánál, ahol ugye az a cél, hogy a levegőbe repülő gyümölcsöket és egyéb tárgyakat szétkaszaboljuk, a késes megoldással olyan érzés lehet, mintha tényleg a késsel aprítanánk fel őket.

A hazánkban nagyjából egy fél hónapja kapható Galaxy Note 4 készülék 5,7 hüvelykes Quad HD felbontású kijelzője tökéletes teret ad erre. A videóban a készítő elmondása szerint a kijelzőnek nem lett semmi baja, illetve nem keletkeztek karcolások, mindenesetre mi azt javasoljuk, hogy otthon ezt senki se próbálja ki a saját készülékével.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá