Windows Phone 8.1-es frissítést kap a Samsung Ativ S

0 1,784

A Samsung Ativ S most már készen áll, hogy belépjen a Windows Phone 8.1 klubba. A Samsung a számos android operációs rendszerű készülékein túl rendelkezik olyan modellekkel is, amik a Microsoft rendszerét futtatják. A két éve debütált Samsung Ativ S úgy néz ki támogatásból nem szenved hiányt, hiszen hamarosan egy jelentős “OTA” frissítés érkezik hozzá, mely a WP 8.1 újdonságait hozza el számára.

Az Olaszországban és Németországban élő Samsung Ativ S tulajdonosok arról számoltak be, hogy a napokban egy kérdés érkezett a készülékekre, mely a legújabb elérhető frissítés elfogadásáról kért engedélyt. A Samsung természetesen megerősítette a hírt, miszerint a kártyafüggetlen variánsoknál már felugrott ez az ablak. A többi európai országban lévő készülékeknek azonban még várniuk kell a frissítéssel, de az információk szerint hamarosan oda is elér.

A Windows Phone 8.1-es szoftverfrissítés számos újdonságot tartalmaz, mint például az Action Centert az értesítéseknél vagy a háttérkép beállítása a csempés kezdőoldalon. Az újdonságok közé tartozik még a továbbfejlesztett Bing kereső, illetve annak lehetősége, hogy külön-külön állítsuk a csengőhangok, értesítések és a médiatartalmak hangerejét. A Camera alkalmazás is egy kis ráncfelvarráson esett át, illetve megjelent a Screen sharing opció, azaz a képernyőmegosztás. Az utóbbi viszont csak USB-n kereszül funkcionál.

Jó hír lehet még, hogy a Zenék és a Videók tartalmai a legújabb verzióban már külön vannak választva, külön-külön alkalmazásban érhetőek el. A tárcsázó, naptár, és az Internet Explorer webböngésző legújabb verziója sem maradhatott ki a repertoárból, ahol további teljesítménybeli javulás érzékelhető és a grafikai elemeket is újrarajzolták. A frissítés a Settings > Phone Update menüpont alatt érhető majd el.

(Képernyőkép: AnandTech)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá