Útjára indultak az első videós hirdetések az Instagramon

0 600

Mint ahogy minden felületen, ahol a készítők pénzt is szeretnének profitálni szolgáltatásukból, előbb vagy utóbb megjelennek a hirdetések. A kezdeti hirdetőtáblás és a televíziós és rádiós hirdetéseken túl a napjainkban modernek számító weboldalas reklámok után megérkeztek a legújabb, videós hirdetések az Instagram felületére is.

Korábban már lehetőség nyílt, hogy az óriásvállalatok kép formájának is hirdessenek fotókat az Instagramon – elvégre az egész szolgáltatás ezen alapul. Természetesen ezek megjelenése is rengeteg kritériumhoz volt kötve, tehát szigorú elbírálás során kerülhetett ki, aminek legfőbb ellenőrzője maga a társalapító, Mark Systrom volt. Ha valamelyik képben kifogást talált, akkor azt szó nélkül visszadobta a készítőknek, nem volt mese, csak az mehetett ki, amire ő rábólintott.

Egy fél éves tesztidőszakot követően pedig a képek után itt a legújabb forma, amiben a óriásvállalatok hirdethetnek az oldalon. Ez természetesen nem nem más, mint a videós hirdetések. A képekhez hasonlóan itt is szigorú követelményeknek kell megfelelnie az egyes alkotásoknak, melyeknek nagyon különlegesnek, kreatívnak kell lennie ahhoz, hogy bekerülhessenek. Első körben csupán pár cégnek adott szabad utat Mark, amik hamarosan debütálhatnak a Facebook tulajdonú Instagram felületén.

A cégek közül a Disney, az Activision, a Lancome, a Banana Republic és a CW érezheti magát kiváltságosnak, hiszen az ő produkciójukkal indul útjára az Instagram videós hirdetése. Az mozgóképes anyagok maximális hossza 15 másodperc és a már ismerős négyzet alakú formában kerülnek ki a hírfolyamra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá