Hivatalosan is megérkezett a Galaxy A3 és A5

0 964

A titokzatos A-szériás készülékek végre itt vannak, megérkeztek, hivatalosan is bejelentette őket a dél-koreai óriás! A Samsung legújabb Galaxy A3 és A5 típusjelzésű készülékeket elsősorban a középkategóriának szánja a cég, viszont felépítését tekintve az eszközöket fém ház borítja és extrém vékonyra sikeredtek. A Galaxy A3 mindössze 6,9 mm vékony, míg a középső testvér, a Galaxy A5 csupán 6,7 mm.

A legújabb A-szériás készülékeket a Samsung leginkább a fiatalabb generáció számára szánja, hiszen egyrészt külsőre nagyban hasonlítanak a Galaxy Alphára, azonban jóval kedvezőbb áron kerülnek piacra, másrészt pedig számos színvariáció közöl választhatunk, kezdve a babakéktől, egészen a rózsaszínig. Nézzük, milyen specifikációval rendelkeznek az egyes modellek!

Galaxy A3

A széria legkisebb tagjának előlapján egy 4.5 hüvelykes qHD (960×540 pixel) felbontású Super AMOLED kijelző terpeszkedik. A készülék belsejében egy 1,2 Ghz-es órajelű négymagos processzor teljesít szolgálatot, melyhez 1 GB RAM társul. Háttértárból 16 GB-ot kapunk, amit természetesen microSD kártyával további maximum 64 GB-tal bővíthetünk.

A készülék hátoldalán egy 8 megapixeles optika csücsül egy LED villanó társaságában, míg elől a fiatalok legnagyobb örömére egy 5 megapixeles lencse biztosítja a megállás nélküli szelfiket. Az erőforrásért pedig egy 1900 mAh-os akkumulátor a felelős.

Galaxy A5

A család középső tagjánál már egy nagyobb, pontosan 5 hüvelykes HD (1280 x 720 pixeles) felbontású Super AMOLED megjelenítőn élvezhetjük a képeket és a videókat. A motorháztető alatt itt nem történt változás, tehát ugyanazt az 1,2 Ghz-es chipet kapjuk, mint az A3-nál, azonban itt már 2 GB RAM áll rendelkezésre és ebből kell gazdálkodnia a rendszernek.

A Galaxy A5 tárhelye 16 GB, ami további 64 GB-os microSD kártyával növelhető. Ez a modell optika terén is javult, aminek eredményeképp itt már egy 13 megapixeles szenzorral fotózhatunk, illetve videózhatunk Full HD felbontásban, az előlapi fényleső pedig maradt szintén 5 megapixeles.

Mind a két Androidos készülék szélesebb látószögű optikával van ellátva, így még nagyobb teret lefedő önarcképeket készíthetünk vele. A fényképes extrák közül pedig a “Szép arc” funkció sem maradhatott ki.

Mind a Galaxy A3 és az A5 képes a 4G hálózatot kezelni, ezáltal a fényképek megosztása is villám sebességgel történhet. Az új készülék olyan újdonságokat is megkapnak, mint az Ultra-Power Saving üzemmód, amivel akár 10%-os töltöttségi szint esetén is akár egy teljes napos készenléti időt képes biztosítani, vagy a Privat mód és a Multiscreen. Az új készülékek értékesítése novembertől kezdődhet meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá