Így csalogasd elő a Samsung Galaxy készülékek rejtett menüjét

0 14,443

Korábban már beszámoltunk, hogy hogyan lehet elővarázsolni az Androidos készülékek esetén a rejtett menüt, ahol a Google mérnökei apró ajándékokat rejtenek mindig el az újabb verziójú mobil operációs rendszernél. A Lollipop esetén egész kreatívak voltak, hiszen egy konkrét játékot sikerült a rendszerbe integrálni, most viszont arról rántjuk le a leplet, hogy a Samsung Galaxy készülékei esetén milyen rejtett dolgokra lehet számítani.

A Samsung Galaxy tulajdonosok már most előkészíthetik mobilkészüléküket, mert minden bizonnyal egy számukra eddig még ismeretlen menüpont előcsalogatását mutatjuk meg. A következő trükk viszont nem egy újabb “easter egg”, amit sikerült eldugni, hanem egy olyan terület, ahol a készülékről kaphatunk bővebb információt, illetve tesztelhetjük is. Ez a rész leginkább a szervízeseknek, fejlesztőknek jöhet jól, akik ezen menüpont alatt megnézhetik, hogy a készülék érzékelői rendesen működnek-e.

És hogy mi szükséges a titkos ajtó kinyitásához? Előszőr is oldjuk fel a Samsung Galaxy mobilkészülékünket képernyőjét, majd lépjünk be a tárcsázó részhez. Ezután pedig üssük be egymás után *#0*# karaktereket és miután az utolsó kettőskeresztet bepötyögtük, rögtön előugrik a rejtett menüpont.

Itt számos funkció tárul a felhasználó elé, de a legtöbbjük a hétköznapi ember számára nem lesz annyira izgalmas. Például megjeleníthetjük a piros, zöld, kék, fekete színeket a kijelzőn, mely leginkább a beragadt, halott pixelek felderítésére szolgál, vagy a különböző szenzorokat tesztelhetjük, hogy jól funkcionálnak-e, mint például a gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, de akár a rezgőmotort és a hangszórót is ellenőrizhetjük. Érdekesség, hogy mikor az “Image Test” gombra kattintunk, egy csivava képe fogad minket, ami tudjátok mit jelent. Milliónyi Galaxy készüléken is ott a képfájl valakinek a csivavájáról.

A “Touch” teszt pedig hasznos lehet abban az esetben, ha meg szeretnél bizonyosodni a kijelző érintésérzékenységének hatékonyságáról. Ezenkívül természetesen még számos dolog várja a kíváncsiskodó felhasználókat. A Samsung Galaxy felhasználóktól kérdezzük, nektek hogy megy?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá