Megérkezett a Google forradalmian új levelezőprogramja

0 16,586

A napokban érkezett a hír, hogy a Gmail applikáció legfrissebb verziója a számos újdonság mellett immár kezelni fogja az Outlook- és Yahoo-fiókokat is, most viszont megérkezett a Google legújabb dobása, mely teljesen forradalmasíthatja a mobilos levelezéseinket.

Az Inbox névre hallgató alkalmazásban teljesen újragondolták a levelezést, és a program intelligensen képes lesz kategorizálni és csoportokba rendezni beérkező üzeneteinket – akárcsak a Gmail webes felületén, ahol 3 részre (elsődleges, közösségi, promóciók) osztja a leveleket.

Ezzel a megoldással a program teljesen elkülöníti például a hírlevelek, vásárlási és egyéb értesítésekről érkező üzeneteket az ismerőseinktől fogadott üzenetektől. Emellett még napi bontásban is láthatjuk az üzeneteket.

Az Inbox algoritmusa teljes mértékben tanítható, testreszabható, tehát mi magunk manuálisan is beállíthatjuk, hogy az egyes levelek, amik véletlenül nem oda kerültek, ahova szerettük volna, melyik kategóriába érkezzenek. Így legközelebb már a helyes irányba landolnak majd az üzenetek.

Lehetőség van továbbá ütemezni is a leveleket, hogy később értesítsenek minket újból. Tegyük fel megérkezett a mobilszolgáltatónktól a havi számla, de éppen úton vagyunk egy fontos interjúra, akkor beállíthatjuk, hogy akkor értesítsen minket az alkalmazás újból, mikor hazaérünk vagy beállíthatunk dátum és idő szerinti értesítést is.

Az Inbox alkalmazás iOS-es és Androidos készülékeken érhető el, viszont a szolgáltatás jelenleg csupán meghívásos alapon működik. Ez hasonló módszer, mint amit anno a Mailbox alkalmazásnál használtak, ezzel próbálják elkerülni a hirtelen rohamot. A feliratkozáshoz az inbox@google.com címre kell küldenünk egy üzenetet.

Úgy látszik viszont, hogy már most eszméletlen népszerű a szolgáltatás, mert egyes hírek szerint már most elkezdték limitálni a regisztrációt, amiről egy kép is tanúskodik.

Vannak persze olyanok is, akiknek már sikerült bejutniuk a rendszerbe és mivel meghívásos alapon működik az egész, páran megtalálták a piaci rést! Vannak olyanok, akik az alkalmat kihasználva már most elkezdték eBay-en árulni a meghívókat, amire licitálni is lehet. Van, aki már több mint 200 dollárért, átszámítva 50 ezer forintért adta el a meghívóját!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá