Melyik a jobb: Nexus 6 vs Galaxy Note 4

2 3,046

A frissen debütált Motorola Nexus 6 komoly konkurenciaként száll harcba a Samsung csúcsmodelljével, de vajon ha választás elé állítanának, melyik készülékre voksolnánk? A Carphone Warehouse csapata most egymásnak eresztette a két készüléket és pár mondatban megnézik, melyik milyen specifikációval büszkélkedhet.

Azt már az elején leszögezhetjük, hogy relatíve két nagyon hasonló készülékről van szó, ami a választást még jobban megnehezíti, de nézzük milyen érvek szólnak az egyes készülékek mellett. A Galaxy Note 4 ugye már hivatalosan is kapható Magyarországon, míg a Nexus csak következő hónapban jelenhet meg. Az összehasonlításból így arra is választ kaphattok, hogy aki esetleg gondolkodott a Galaxy Note 4 beszerzésén, de közben a Nexus 6 felé is kacsingat, annak megéri-e várni a Motorola üdvöskéjére.

Kezdjük a kijelzővel, hiszen mind a két modell Quad HD-s, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású AMOLED panellel érkezik. A Galaxy Note 4 ezt 5,7 hüvelyken, míg a Nexus 6 okostelefon 6 hüvelyken jeleníti meg, ezáltal a Samsung készülékén extrém magas, mintegy 515 ppi-s értéket kapunk, míg a Motorola termékén egy hajszálnyival kevesebbet, pontosan 493 pixel per hüvelyket.

A készülékek méreteit tekintve Galaxy Note 4 már amúgy is nagy készüléknek számít a kategóriáján belül, ám a Nexus 6 pontosan 6 mm-rel magasabb és 4 mm-rel szélesebb. Vastagságát tekintve a Samsung készüléke 16%-kal vékonyabb (10.1mm vs 8.5mm), melyhez könnyebb súly is társul (184 gramm vs 176 gramm).

Érdekesség, hogy mind a két készülékben mAh-re pontosan azonos akkumulátor foglal helyet, melyek 3220 mAh-os kapacitásúak. Üzemidőről egyelőre még nem tudunk nyilatkozni, ez majd a jövőben kiderül, hogy melyik készülék teljesít jobban, de azt már most tudjuk, hogy a Galaxy Note 4 Ultra Power Saving üzemmódjával akár 15%-os töltöttségi szint esetén is akár 24 órás készenléti időt tudunk kipréselni.

Mind a Samsung, mind a Motorola legújabb üdvöskéiben a Snapdragon 805-ös processzor foglal helyet, melyek négymagos és 2,7 Ghz-es órajelű egységek. RAM-ból mind a két készüléknek 3 GB-ból kell gazdálkodnia, de minden bizonnyal ez bőven elég lesz mind a két fél számára az alkalmazások kiszolgálására. Háttértárból 32, illetve 64 GB-os variáns létezik, azonban fontos megjegyezni, hogy csupán a Galaxy Note 4-et tudjuk microSD kártya segítségével tovább bővíteni.

Kamera fronton a Samsung csúcskategóriás eszköze 16 megapixeles hátlapi képstabilizátoros optikát kapott, míg elől egy 3,7 megapixeles szenzor foglal helyet. A Nexus készülékek eddig egyik sarkalatos pontja volt a kamera, azonban a Nexus 6-nál egy 13 megapixeles, szintén optikai képstabilizátoros lencse csücsül, míg elől egy 2 megapixeles.

Végezetül pedig nézzük, milyen extrákat kínálnak termékeikhez a készülékgyártók. A Galaxy Note 4 infra érzékelővel van felszerelve, mellyel akár a televíziónkat, a set-top boxot, illetve a légkondicionálót is irányíthatjuk távolról. A pulzusmérő és az ujjlenyomat-olvasó mellett még az S Pen is jelentős érv lehet a Galaxy Note 4 választása mellett.

Árban nagyjából azonos szinten mozognak: a Note 4-et 700 dolláros áron kínálják, míg a Nexus 50 dollárral olcsóbban, $650-ért kerül majd a boltok polcaira. Nektek melyik készülék a nyerő? Ti melyikre voksoltok?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 hozzászólás

 1. Nexus 6-ra szavazok 2 nagyon fontos ok miatt. Stereo hangszóróval van ellátva és a kijelzőn van . Ez nagyon sokat számít .

 2. A Note 3 sokban jobb,ill a note 4 visszalépés több dologban.
  Max a kamera jobb,de ez nem éri meg nekem a váltást!

  Nexus 6? Bővíthető??? Cerka???
  Így már nem kérdés melyik a jobb!

Szólj hozzá