3 ezer készülékkel támogatja a Samsung az Ebola elleni küzdelmet

0 954

Egy hete a Facebook-alapító, Mark Zuckerberg és neje, Priscilla Chan 25 millió dollárt adományozott az amerikai járványügyi hatóság részére az Ebola-járvány elleni küzdelemre. Most a Samsung is szeretné kivenni a részét és segíteni a Dél-Afrikában élőknek a kór elterjedésének megfékezése érdekében.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a cég 3000 darab (mintegy 1 millió amerikai dollár értékű) okostelefonnal kívánja támogatni az Ebola elleni küzdelmet. A készülékeket az ENSZ-en keresztül a Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának adományozta, melyek támogatást nyújtanak a katasztrófa sújtotta területeken a kommunikációban.

Az adományozott Samsung Galaxy S3 Neo okostelefonok 60 orvosi klinikában lesznek használva Afrika három legsúlyosabban érintett területein, mint például Guinea, Libéria és Sierra Leone. Az ENSZ Smart Health Pro mobilos applikációja telepítésével az orvosi személyzet az okostelefont a betegek kezelésére és orvosi adatok gyűjtésére használhatják. A karanténban lévő betegek pedig a családtagjaikkal vehetik fel a kapcsolatot az okostelefon segítségével.

A készülékek mindegyike megsemmisítésre kerül, amint az Ebola-fertőzés lecsillapodik. A Samsung különböző erőfeszítésekkel – mint például pénzügyi támogatással – is segít az Afrikaiaknak, hogy leküzdjék az Ebola-fertőzést. Ilyenek például a védőruhák, kézfertőtlenítők megvásárlásának támogatása a Kongói Demokratikus Köztársaságban, vagy például az Ebolda SMS-szolgáltatás Dél-Afrikában.

(Kép forrása: NBCNews)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá