Már értékelés alapján is kereshetünk a Google Playen

0 1,130

A Google Play – és egyaránt az App Store – kínálatába napjainkban az alkalmazások száma bőven átlépte már az 1 milliót, ami kimondva is irgalmatlan sok, nemhogy listázva. Ezek közül számos ingyenes és fizetős tartalom van, és persze olyan fejlesztők alkalmazásait is megtaláljuk, akik valamilyen híres játék vagy program népszerűségét meglovagolva próbálnak sikerre szert tenni lemásolt alkotásukkal.

Ha például érdeklődünk a fotográfia iránt és számunkra kevésnek bizonyul az android beépített kamera alkalmazás és egy fotós applikációt szeretnénk letölteni magunknak, akkor a legjobb megoldás, ha a Google Play keresőjébe beírjük a “photo” szót. Az elénk táruló találatok közül itt már random módon csemegézhetünk és letölthetjük a nekünk legszimpatikusabbat. De mi van akkor, ha mi kifejezetten csak a prémium alkalmazások közül szeretnénk nézelődni?

A Google annak érdekében, hogy kiszűrje a kamu alkalmazásokat és a felhasználók által is kedvelt alkalmazásokat helyezze előtérbe, bevezetett egy új funkciót, mellyel sokkal hatékonyabban kereshetünk a jövőben. A Google Play weboldalán a találati listáknál találunk egy új szűrőt, mellyel beállíthatjuk, hogy csak a legalább 4 csillagos értékelésű alkalmazásokat mutassa. A kereséssel persze nem távolítunk el minden alkalmazást a listából, viszont ezzel a módszerrel kiszűrhetjük a rossz programokat.

Egyelőre az értékelés alapján történő szűrés csak a Google Play weboldalán használható az alkalmazások szekcióban használható, viszont lehetséges, hogy hamarosan az Androidos alkalmazáshoz is érkezik majd egy frissítés, mellyel ez a funkció is bekerül az újdonságok közé.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá