Így csalogasd elő az Android Lollipop meglepetés játékát

0 1,575

Mindnyájan tudjuk, hogy a Google tréfás fejlesztői előszeretettel rejtenek el meglepetéseket (úgynevezett “Easter egg”-eket) az Android egyes verzióiban és más Google-szolgáltatásban, amiket a legtöbbször a szemfüles felhasználók csalogatnak elő.

Ezeket a általában véletlenül találják meg az emberek, miközben épp rossz gombot nyomnak meg vagy többször egymás után, így előfordulhat az is, hogy számos apróság van még elrejtve, amikről kizárólag csak a készítők tudnak. A meglepetés lehet egy kép, egy videó, egy animáció vagy akár egy játék.

Az első Easter Egget, amit a keresőóriás mobil operációs rendszerében dugtak el a fejlesztők, az Android 2.3 Gingerbread verziónál volt előcsalogatható. Ehhez a be kellett menni a Beállítások menüpontba, ahol az “About phone” (A telefonról) feliratra, majd az Android verziószámára sokszor koppintva előjött egy zombis Jack Larson kép.

Ezután a következő verzióban, az Android 3.0 Honeycomb-nál egy méhecskét rejtettek el a fejlesztők, az Android 4.0 Ice Cream Sandwich esetén pedig egy Nyan Catre hajazó pixeles Android figurát. Az Android 4.1/4.2 Jelly Bean verziónál már kicsit kreatívabbak lettek a mérnökök és kép helyett egy interaktív játékot lehetett előcsalogatni, ahol apró színes lebegő cukorkákat dobálhattunk össze-vissza a térben.

Az Android 5.0 Lollipop megérkezésével természetesen rögtön mindenki elindult a beállításokban felkutatni, hogy vajon most milyen újdonságot rejtettek el számunkra. Nos, kijelenhetjük, hogy ezidáig ez lett a legfrappánsabb meglepetés, az összes közül. A verziószám sokadszori megnyomása után egy Flappy Bird hasonmás játék vár minket, ahol egy Android figurával kell a nyalókák között manővereznünk.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá