Hajlítható akkumulátoron dolgozik a Samsung

0 720

Október 14 és 16 között került megrendezésre Dél-Korea fővárosában az InterBattery kiállítás, ahol többek között a Samsung egy igen figyelemreméltó fejlesztését is megcsodálhatták a rendezvényre látogatók. Az Samsung SDI standján a cég legújabb hajlítható akkumulátorát prezentálták a nagyközönség számára, melyek kiemelkedően fontos szerepet kaphatnak majd a jövő okosóráiban.

A beszámolók alapján egy olyan akkumulátor fejlesztésén dolgoztak az utóbbi időben, mely teljes mértékben hajlítható. A kijelentés hallatán most biztos egyből a LG G Flex hajlított kijelzős okostelefonra gondolhatunk, ahol ugye az akkumulátor is görbén fekszik a készülékházban, viszont ennél most többről van szó. A Samsung féle akkumulátorok viszont olyanok, amit kedvünkre hajlítgathatunk, nem okoz sérülést a cellákban.

A mostani okosórákban található akkumulátorok a készülékház alatt lapulva adnak energiát az apró eszköznek. A Samsung fejlesztésének köszönhetően viszont arra is lehetőség nyílik a jövőben, hogy a karóránál a szíjba lennének beépítve végig az akkumulátorok. Ezáltal nagyobb kapacitású akksikat lehetne alkalmazni, ami jelentősen megnövelné a készülékek üzemidejét. Az ellenálló és hajlítható képességének köszönhetően pedig észre sem vennék a különbséget a mostani szíjhoz képest a hordásuk során.

A technológia viszont még fejlesztés alatt áll, így ne reménykedjünk egyelőre abban, hogy a következő Apple Watch vagy Gear S készülékekben már ezt az újítást alkalmazzák majd. A cég szerint a technológiai újítás még nem áll készen a tömegtermelésre, így csupán a következő 3 évben várható a hajlítható akkumulátorok szélesebb körben való elterjedése és alkalmazása.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá