Megérkezett a bivalyerős Exynos 7 Octa processzor

0 2,329

A Samsung hivatalosan is bejelentette az Exynos processzorok legújabb generációját, a 64-bites architektúrájú Exynos 7-et. Az új processzorok 20nm-es gyártástechnológiával készülnek és amellett, hogy 57%-os teljesítménynövekedést érnek el az Exynos 5-höz képest, ezzel együtt jelentősen kevesebb energiafelhasználást is biztosítanak.

A egylapkás rendszerű Exynos 7 Octa összesen 8 maggal operál, melyből négy darab Cortex-A53-as és négy darab Cortex-A57-es, melyek a big.LITTLE architektúrán alapszanak. A grafikai egységet szolgáló Mali T-760-as a nagyobb felbontású megjelenítővel érkező készülékeket is támogatja, tehát az 1440 × 2560 és 1600 × 2560 pixeles paneleket. A grafikai teljesítményét tekintve pedig 74%-os javulást is elérhetünk vele a korábbiakhoz képest.

A dél-koreai vállalat dupla ISP-t (Image Signal Processor), azaz képfeldolgozó processzor is integrált a chipbe, mely lehetőséget biztosít párhuzamos elő- és hátlapi videórögzítésre (egészen 16 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi szenzorig) 30 és 60 fps mellett.

Az Exynos 7 Octa úgy néz ki az Exynos 5433 kódnevű processzor átnevezett verziója lehet, ugyanis egyes régiókban található Galaxy Note 4-es készülék esetén már ez a chip dolgozik a készülék belsejében. Hogy pontosan mikor és mely készülékekben várható a vadonatúj processzor érkezése, arról egyelőre még nincs információ, viszont a combosabb Galaxy Tab S-ben már szinte biztos, hogy megtalálható lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá