Itt az Intel processzoros Chromebook 2

0 1,449

A Samsung az idei év elején mutatta be Chromebook 2 névre keresztelt notebookját, mely a cég saját tervezésű Exynos 5 Octa processzorát kapta meg. Most viszont újabb bejelentést tett a dél-koreai vállalat, miszerint egy apró ráncfelvarráson esik át a gép, melynek eredményeképp immár az Intel lapkái pörögnek majd a motorháztető alatt.

Az óriásvállalat eddig csupán két variánst kínált a piacon: a 11.6 és a 13 hüvelykes Chromebook 2 notebookot, melybe a cég saját fejlesztésű processzorát használta. Most megérkezett a harmadik opció, melynél a 11.6 hüvelykes (1366×768 pixel felbontású) modellbe egy Intel Celeron processzort integráltak. Az N2840 kódjelű chip egy kétmagos, 64-bites architektúrájú és egészen 2,58 Ghz-es órajel teljesítésére képes Intel Celeron processzort takar.

Az Inteles Chromebook 2-nél viszont ahelyett, hogy növelték volna a memória méretét, azt inkább csökkentették. A készülék csupán 2 GB RAM-ot kapott, míg a korábbi ARM-alapú modellek 4 GB-tal kerültek a boltok polcaira. Így tehát meg kell feleznünk a korábban megnyitott maximális ablakok számát a böngészőben. Tárhely tekintetben viszont ugyanúgy megkapta a 16 GB-os SSD háttértárat. Úgy látszik a fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek abba, hogy minden dokumentumunkat, zenénket, képeinket a felhőben tároljuk.

A Samsung közleménye szerint viszont javulás érzékelhető a készülék felépítését és tartósságát tekintve. A készülék mind a négy sarkát, illetve az USB-portok környékét is megerősítették fémből. Emellet egy fémkeretet is elhelyeztek a kijelző mögé, mely nagyban hozzájárul az egész váznak a merevségéhez. A notebook mobilitását tekintve így még jobb lett.

A frissített Intel-alapú Chromebook 2 előrendelése a mai napon már megkezdődött, de a Samsung szerint szélesebb körben a jövő héten kezdik el a készülék eljuttatását a viszonteladókhoz. A 9 órás üzemidőre képes notebook 250 dolláros áron kerül forgalomba. A hírek szerint viszont az Inteles verzióból csak a 11.6 hüvelykes modell marad, aki a nagyobb kijelzőre vágyik, annak az év elején leleplezett 13 hüvelykes és Exynos 5 Octa processzoros modellt kell választania, amit ugyanúgy forgalmaznak továbbra is.

Forrás/Fotó: The Verge

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá