Így használd kesztyűben a Galaxy Note 4-et

0 1,432

Ahogy azt bizonyára mindenki tudja, a kapacitív kijelzővel rendelkező (napjaink készülékei) eszközöknél a képernyő akkor reagál a legjobban, ha közvetlenül a bőrünkkel érintkezünk vele. Amennyiben valamilyen szigetelő réteg veszi körül a bőrünket, mint például egy kesztyű, akkor egyre kevésbé fogja érzékelni ujjunk érintését, adott esetben egyáltalán nem is reagál rá.

Manapság már léteznek olyan kesztyűk is, melyek kifejezetten úgy lettek tervezve, hogy a vezetik a statikus elektromosságot, és ezáltal nem kell levennünk a téli napokon. Ezek a kesztyűk persze jóval drágábbak hagyományos társaiknál, viszont van egy jó hírünk azok számára, aki esetleg a Samsung Galaxy Note 4 készülék vásárlásán gondolkodtak. A Samsung legújabb készülékében is sikerült ezt a problémát áthidalni!

A dolog nyitja pedig nem más, mint a hogy a készülék beállításainál helyet kapott egy olyan menüpont, ami bekapcsolásával növelhetjük a kapacitív kijelzővel rendelkező Note 4 érintésérzékenységét. Ezzel a technológiával sokkal jobban fog majd reagálni a készülék kijelzője a kesztyűben történő mobilizásnál, amivel együtt az ujjainkat is megóvjuk a megfagyástól. Másik opció persze az S Pen használata ilyen esetekben.

Ez a funkció természetesen nem új keletű, hiszen megtalálható a Galaxy Note 4 mellett a Galaxy Note 3, a Galaxy S5, a Galaxy S4 készülékeknél is. A funkció bekapcsolásához menjünk a beállításokban, majd a képernyőre vonatkozó beállításokban tudjuk aktiválni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá