A Samsung már az 5G hálózatot teszteli

0 792

A 4G-s hálózat épp hogy végre szélesebb körben elterjedt, máris itt a legújabb fejlesztés, mellyel eszméletlen gyors sebességet sikerült elérni a Samsungnak. A jelenleg még csupán kísérleti fázisban lévő 5G hálózatnál 7.5Gbps-os adatátviteli sebességet sikerült elérniük, mely 30x gyorsabb a jelenlegi 4G LTE hálózatnál.

Hogy pontosan ez mit is jelent? Nos, álló helyzetben közel 940 MB adatot képes továbbítani másodpercenként a hálózat! A dél-koreaiak azt is kipróbálták, hogy mozgó jármű esetén milyen értéket érhetünk el. Egy 110 km/h sebességgel robogó személygépjármű esetén a sávszélesség kapacitása 1.2Gbps-ra redukálódik, ami pedig 150 MB továbbítását jelenti szekundumonként.

Az LTE-A maximális sebessége 225 Mbps, ami egy 800 megás HD film letöltése esetén 28,4 másodpercet vesz igénybe. Ugyanez az anyag letöltése 5G hálózaton kevesebb mint 1 másodpercet jelent majd, mellyel a leggyorsabb mobilkommunikációs technológia lesz.

Ez a sebesség olyan funkciók megvalósítását teszi lehetővé a jövőben, amire eddig még nem is gondoltunk. Olyanokat, mint például a hologramos 3D-s videóbeszélgetés, ami így elsőre még eléggé futurisztikusan hangzik, de csupán idő kérdése minden.

A legújabb generációs hálózat érkezésére azonban még várni kell, a hírek szerint csupán 2020-re jósolható a szélesebb körben való elterjedés, mindenesetre érdekes látni, hogy merre tart a világ, mire lesznek képesek a jövő készülékei.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá