Brutális sebességre lesz képes a Samsung új Wi-Fi szabványa

0 899

A Samsung legújabb közleménye szerint egy olyan fejlesztésbe kezdtek, mellyel a jelenleg elérhető Wi-Fi sebesség akár ötszörösét érhetik el és a falak leárnyékolását is sikerült áthidalni, aminek következtében az új technológia sebességét ezek az akadályok sem befolyásolnák.

Az új szabvány 60 Ghz-es tartományban kommunikálna, a teljes sebesség kihasználását pedig az interferenciák kiszűrésével oldották meg, tehát a jövőben nem jelentenének gondot a 2,4 és 5 Ghz-es Wi-Fi technológián kapcsolódott eszközök, amik ugyanazt a hálózatot használnák.

A 802.11ad típusjelzéssel érkező készülékek 4,6 Gbps-os adatátviteli sebességre lennének képesek, ami 575 MB-ot jelent másodpercenként. Ez több mint ötszörös sebességnövekedés a mostani 866 Mbps-oshoz képest, ami a jelenleg piacon lévő készülékek esetén maximum 108 MB-ot képes átvinni másodpercenként.

Az új Wi-Fi szabvánnyal tehát egy 1 GB-os fájl mozgatása két eszköz között kevesebb mint 3 másodpercet venne igénybe. Ezzel lehetőség nyílna a tömörítésmentes HD videók akadásmentes és valós idejű streamelésére egy mobil és egy TV készülék között.

A 60 Ghz szabvány érkezését a jövő év elejére prognosztizálják. A Samsung a termékek széles körében szeretné alkalmazni az új technológiát mint például az audiovizuális eszközökben és természetesen a telekommunikációs berendezésekben és mobiltelefonokban, de a tervek között szerepelnek az orvosi készülékek is, az egészségügyi rendszer fejlesztése érdekében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá